ENERGI

Medier: Flere offshoreansatte oppfyller ikke Equinors språkkrav

Innleide arbeidere som ikke kan norsk eller engelsk, sendes til norske oljeplattformer, til tross for at de ikke møter Equinors krav, skriver Aftenbladet/E24.

Både Equinor, Kaefer, Global Work og andre involverte selskaper avviser overfor avisene av innleide ansatte med manglende språkkunnskaper har vært et problem. Bildet er av Johan Sverdrup feltsenter.
Både Equinor, Kaefer, Global Work og andre involverte selskaper avviser overfor avisene av innleide ansatte med manglende språkkunnskaper har vært et problem. Bildet er av Johan Sverdrup feltsenter. Illustrasjonsfoto: Carina JohansenNTB
21. jan. 2023 - 09:15

Equinor har et krav om at offshore-arbeidere som ikke snakker et skandinavisk språk, må kunne engelsk. Likevel er det flere med manglende språkkunnskaper i bransjen, viser en avsløring fra Stavanger Aftenblad og E24.

Internt blir språkutfordringene beskrevet som en sikkerhetsrisiko, og hovedverneombudene på Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen har sendt et varsel til plattformledelsen i Equinor.

Avisene kan også avsløre at tidkrevende arbeid på Martin Linge må gjøres om igjen flere ganger som følge av innleide arbeidere som ikke kan jobben de er satt til. I 2019 ble to av dem sendt hjem som følge av manglende språkkunnskaper. I tillegg ble det avdekket mulig juks i språktestene ansatte ble satt til å gjøre hjemmefra.

I ett tilfelle har Aftenbladet/E24 funnet dokumentasjon på hvordan en ansatt i rekrutteringsselskapet Kaefer utstyrte en kvinne med en falsk CV. Kvinnen ble ansatt og sendt på jobb på Martin Linge-feltet. Den ansatte mannen nekter for dette.

Både Equinor, Kaefer, Global Work og andre involverte selskaper avviser overfor avisene av innleide ansatte med manglende språkkunnskaper har vært et problem, eller at det har gått ut over sikkerheten.

– Dette er i motstrid med det vi mottar av tilbakemeldinger fra våre kunder og hva vi selv erfarer, sier administrerende direktør Bård Bjørshol i Kaefer, som også er ansvarlig leder for Global Work.

Equinor opplyser at de er fornøyd med Kaefers sikkerhetsresultater både på Martin Linge og Johan Sverdrup. 

(©NTB)

Oljedirektør Torgeir Stordal forteller at det er eksportert olje og gass for mer enn 1700 milliarder kroner på norsk sokkel i fjor, i sin presentasjon av Sokkelåret 2022. .
Les også

Norge eksporterte olje og gass for mer enn 1700 milliarder kroner i 2022

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.