ENERGI

MDG vil opprette kommisjon for å avvikle oljen

I Tyskland satte staten ned en kommisjon for å lage et opplegg for å stenge kullkraftverkene. MDG mener den kan kopieres til Norge for å avvikle oljeindustrien.

MDGs talsperson Arild Hermstad sier at deres mål er at en eventuell stortingsoppnevnt kommisjon skal være i tråd med deres politiske program, men innrømmer at det ikke er realistisk
MDGs talsperson Arild Hermstad sier at deres mål er at en eventuell stortingsoppnevnt kommisjon skal være i tråd med deres politiske program, men innrømmer at det ikke er realistisk Foto: NTB Scanpix
5. okt. 2019 - 07:57

MDG vil om kort tid legge fram et forslag om en stortingsoppnevnt kommisjon, skriver Aftenposten.

– I økende grad må norske politikere svare for hva som vil skje med oljesektoren om Parisavtalen innfris og klimamålene nås. Da vil en slik kommisjon være et redskap for å finne de svarene, sier MDGs talsperson Arild Hermstad til avisen.

Han sier at deres mål først og fremst er å stanse tildeling av nye lisenser, deretter en gradvis nedtrapping av olje- og gassvirksomheten over en periode på 15 år.

Hermstad sier at det vil være opp til en eventuell kommisjon å forhandle fram en sluttdato.

Innen 2038 skal alle tyske kullkraftverk være stengt. MDG-talspersonen mener tyskerne kommer til å være mer opptatt av å produsere egen fornybar energi og finne bedre lagringsmetoder for strøm enn av å importere gass fra Norge.

– Dette kan gjøre det ulønnsomt å selge norsk gass, sier Hermstad.

Sirin Stav (MDG), leder i bystyrets miljøutvalg ønsker å skrote bomstasjonene i Oslo.
Les også

Oslo: MDG vil erstatte bomstasjonene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.