KLIMA

MDG vil legge ned all oljeutdanning i Norge

– Vi utdanner folk til arbeidsledighet, sier Lan Marie Berg.

MDGs førstekandidat i Oslo, Lan Marie Berg, mener det er på tide å legge ned utdanning rettet mot olje- og gassnæringen.
MDGs førstekandidat i Oslo, Lan Marie Berg, mener det er på tide å legge ned utdanning rettet mot olje- og gassnæringen. Foto: Annika Byrde/NTB
18. aug. 2021 - 08:32

MDGs stortingskandidat i Oslo Lan Marie Berg mener det nå er på tide å avvikle alle studietilbud rettet mot olje og gass.

Hun viser til at studenter som starter en masterutdanning i dag, er ferdige i 2026 og vil være yrkesaktive langt inn i 2070-tallet.

– Hvorfor bruker vi tid og penger på utdanning spisset mot olje og gass samtidig som FN setter dødsstøtet for fremtiden til bransjen? Det er uansvarlig overfor studentene – vi utdanner folk til arbeidsledighet, sier den tidligere Oslo-byråden i en e-post til NTB.

Hun mener en ny regjering må gi klar beskjed til universiteter og høyskoler om å avvikle alle studietilbud rettet mot olje og gass.

– I stedet må ressursene settes inn på å styrke studietilbud knyttet til grønn omstilling av Norge innenfor fornybar energi, teknologifag, biologi og samfunnsfag, for å nevne noe, sier Berg.

Havvind er et satsingsområde. Aker Solutions bygger Hywind Tampen ved Stord verft.
Les også

Olje på vei opp igjen på listen over studentenes drømme-arbeidsgivere

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.