SAMFERDSEL

MDG ber Nygård orientere Stortinget om Follobanen

MDG har onsdag sendt et brev til samferdselsdepartementet og statsråd Jon-Ivar Nygård (Ap), hvor de ber statsråden redegjøre for Stortinget om Follobanen. 

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) etter krisemøte om Follobanen tirsdag. Nå blir han bedt om å orientere Stortinget.
Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) etter krisemøte om Follobanen tirsdag. Nå blir han bedt om å orientere Stortinget. Foto: Eirik Helland Urke
4. jan. 2023 - 10:56

– Vi sender nå dette brevet til statsråden fordi det er viktig for de folkevalgte å få svar på hva som har gått galt og hvordan utfordringene med Follobanen kan rettes opp raskest mulig. Follobanen har kostet rundt 37 milliarder, og med et så massivt prosjekt er det viktig for stortingspolitikerne å få tydelig svar fra politisk ledelse på hvordan de vil håndtere saken videre, sier partileder Arild Hemstad.

Follobanen åpnet med brask og bram 11. desember, men måtte stenge igjen etter kun åtte dager på grunn av varmgang i et elektrisk anlegg. Tirsdag hadde samferdselsminister Nygård et møte med Bane Nor der han fikk en orientering om de store problemene med Follobanen.

– Det som bekymrer meg, er at det framkom ny informasjon i møtet. Jeg mener det er riktig å få en ekstern gransking av dette for å få klarlagt årsaksforholdene og kunne lære av dette, sa han etter møtet.

– Det som er helt sikkert, er at det økonomiske handlingsrommet nå er mer begrenset enn tidligere, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.
Les også

Samferdselsministeren: Lover at togene skal bli mer punktlige

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.