Landbasert oppdrett – Proximar Seafood

Måtte gi opp oppdrett i poser i Japan –  nå satser de heller på laks på land

Forløperen til Proximar Seafood fant ut at kysten av Japan ikke er egnet til lakseoppdrett. Nå satser de på landbasert fisk i stedet for.

Joachim Nielsen står bak Proximar Seafood og planene om landbasert oppdrett i Japan.
Joachim Nielsen står bak Proximar Seafood og planene om landbasert oppdrett i Japan. (Foto: Privat)

Forløperen til Proximar Seafood fant ut at kysten av Japan ikke er egnet til lakseoppdrett. Nå satser de på landbasert fisk i stedet for.

– For oss begynte det egentlig på slutten av 1990-tallet og starten av 2000-tallet. Forretningsideen var å spare transportkostnadene ved å produsere laksen lokalt i Japan. Flyfrakten er er blant de større kostnadsdriverne for laks i Japan, sier Joachim Nielsen, daglig leder i Proximar Seafood. 

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå