PROSJEKTER

Marthinsen og Duvholt fikk den store midtdelerkontrakten på E134

Sandefjord-firmaet skal montere midtdelere og utvide E134 mellom Mjøndalen og Langebru.

Daglig leder i Marthinsen og Duvholt, Frank Duvholt (tv.) signerte kontrakten med prosjektleder Tom Hedalen i Statens vegvesen (th.)
Daglig leder i Marthinsen og Duvholt, Frank Duvholt (tv.) signerte kontrakten med prosjektleder Tom Hedalen i Statens vegvesen (th.) Foto: Kjell Wold/Statens vegvesen
26. juni 2019 - 10:20

Kontrakten ble signert med byggherren Statens vegvesen på prosjektkontoret på Gullaug i Lier om morgenen 26. juni 2019, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Prosjektleder Tom Hedalen i Statens vegvesen er tilfreds med å signere E134-kontrakten før ferien, slik at arbeidet etter planen kan komme i gang tidlig i august 2019.

Det ble tildelt penger til prosjektet i februar i år.

Midtdelerprosjektet starter ved avkjøringen til Mjøndalen. <i>Foto:  Kjell Wold Statens vegvesen</i>
Midtdelerprosjektet starter ved avkjøringen til Mjøndalen. Foto:  Kjell Wold Statens vegvesen

Statens vegvesen og entreprenøren får rigg ved Kilen ved avkjøringen til Steinberg øst. Kontrakten omfatter utvidelse av veien på en om lag 7,5 kilometer lang strekning fra Mjøndalen til Langebru ved Hokksund.

Det skal settes opp midtrekkverk i metall, og veibelysning på hele strekningen. På en om lag 1,5 kilometer strekning fra Steinberg vest mot Langebru skal vegen utvides for forbikjøringsfelt i begge retninger.

Utvidelsen av vegen skjer på sørsiden av eksisterende E134 på hele strekningen gjennom Nedre Eiker og Øvre Eiker. Arbeidene er beregnet å ta om lag halvannet år med planlagt ferdigstillelse sent på høsten 2020.

Marthinsen og Duvholt fikk E134-kontrakten i konkurranse med to andre tilbydere. Kontraktsummen er på 185 millioner kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.