PROSJEKTER

Markerte første spadetak for Sotrasambandet

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård tok det første offisielle spadetaket for OPS-prosjektet.

22. mars 2023 - 15:22

– Sotrasambandet er et stort og viktig veiprosjekt for Bergensregionen, som vil gi bedre framkommelighet for bilister, kollektivtrafikk, og for gående og syklende, sa samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Det skriver Vegvesenet i en pressemelding.

Dette skal bygges i Sotrasambandet. <i>Illustrasjon:  Sotra Link</i>
Dette skal bygges i Sotrasambandet. Illustrasjon:  Sotra Link

Det skal ha ljomet godt i store deler av Øygarden i dag da Vegvesenet markerte den offisielle starten på riksvei 555 Sotrasambandet med en sprengsalve i det som skal bli den nye Kolltveittunnelen.

– Det er alltid en glede å ønske velkommen til det første spadetaket. Vestlandet trenger gode og effektive veisystem, og vi er fornøyd med at dette komplekse prosjektet nå offisielt er i gang, sa utbyggingsdirektør i Statens vegvesen Kjell Inge Davik.

Store forventninger

Det er store forventninger til prosjektet. Særlig er Øygardenordfører Tom Georg Indrevik entusiastisk rundt potensialet den nye veien innebærer for kommunen.

– Vi har ventet på dette sambandet i mange år. Det har vært forberedende arbeid med Sotrasambandet en stund, og gravemaskinene er i sving. Nå gleder vi oss stort over at arbeidet med sambandet bokstavelig talt skyter fart. Realisering av Sotrasambandet er helt avgjørende for å utvikle kommunen Øygarden, sa ordfører Tom Georg Indrevik .

OPS-selskapet Sotra Link er i gang med arbeid på flere steder på strekningen. Utover våren blir det mye folk i arbeid på anlegget, som skal stå ferdig i 2027.

Les også

Kvænangsfjelltunnelen er åpnet - et halvt år før tida

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.