Mapei har investert for 190 millioner i Nord-Odal

Nå er fabrikken den femte største av 82 fabrikker i verden.

Statsminister Erna Solberg og adm. dir. Trond Hagerud under omvisningen på fabrikken.
Statsminister Erna Solberg og adm. dir. Trond Hagerud under omvisningen på fabrikken. Foto: Anders Hagen-Næsset
3. okt. 2019 - 10:46

Mapei har nå investert for 190 millioner kroner på Sand i Nord-Odal i Hedmark. Pengen er brukt på ny pulverfabrikk, nytt lager og transportkontor.

Med dette har anlegget utvidet arealet under tak med 8000 kvadratmeter. Med det nye produksjonstårnet i drift mer enn dobles kapasiteten.

– Anlegget på Sand omfatter nå hele 24.000 kvadratmeter, og blir det femte største av 82 fabrikker i hele det verdensomspennende Mapei-konsernet, sier Trond Hagerud, adm. dir. for Mapei, i en pressemelding.

– Da jeg begynte i 1998 var vi omkring 100 ansatte, nå er vi 250. De siste 16 årene har vi vært i kontinuerlig utvikling og investert for over 500 millioner kroner totalt, forteller Hagerud.

Han gleder seg over at anlegget har klart å opprettholde full drift i hele den siste byggeperioden over to år, og slår fast at dette har vært en kjempeutfordring for de ansatte.

Tirsdag 1. oktober markerte Mapei åpningen med 250 gjester. Statsminister Erna Solberg var tilstede, den italienske ambassadøren, flere fra eierfamilien og konsernledelsen, fire lokale ordførere, fylkesrådmannen i Innlandet, en rekke andre gjester og de ansatte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.