NYHETSBREV

Mann saksøkte Telenor etter å ha fått basestasjon som nabo - tapte

Har brukt millioner i kampen mot selskapet.

Telenor ble frifunnet på alle punkter etter at en mann gikk til rettssak mot teleselskapet for å få fjernet en basestasjon på Ulvøya i Oslo.
Telenor ble frifunnet på alle punkter etter at en mann gikk til rettssak mot teleselskapet for å få fjernet en basestasjon på Ulvøya i Oslo. Bilde: Telenor
NTB NTB NTB
26. mars 2015 - 21:53

Mannen som gikk til sak mot Telenor bor på eiendommen ved siden av basestasjonen. Han ønsket å få den fjernet grunnet antatt strålingsfare.

Han krevde også at teleselskapet skulle ta kostnadene han hadde hatt for å skjerme eiendommen mot det han mente var farlig stråling.

Mannen har kledd om hele fasaden på eneboligen med plater som skal verne mot stråling, og han har satt opp en egen «stråleskjerm» på terrassen, skriver Computerworld.

«Med egenbygde skjermingstiltak og egne saksomkostninger er det hevet over tvil at Johannessen har brukt millionbeløp på sin strålefrykt», skriver nettstedet.

Les også: Ericsson: Slik skal 5G endre verden

Ikke dokumentert strålingsfare

Telenor mener det ikke er tilstrekkelig dokumentert at basestasjonen utgjør noen strålingsfare, noe Asker og Bærum tingrett ga selskapet medhold i.

I tillegg til å tape saken, ble saksøkeren dømt til å betale Telenors sakskostnader på 417.592 kroner.

Les også:

Telenor truer med å legge ned basestasjoner

Norsk sokkel får 4G-dekning

Dette er den nordligste masten i nødnettet  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.