ROMFART

Nasa utsetter igjen oppskyting av månerakett

Nasa har igjen måttet utsette å sende opp raketten Artemis 1 for en ubemannet tur rundt månen. De klarte ikke å fikse en drivstofflekkasje i tide.

Måneraketten Artemis 1 sendes ikke mot månen lørdag kveld.
Måneraketten Artemis 1 sendes ikke mot månen lørdag kveld. Foto: AP
3. sep. 2022 - 15:56

Oppskytingen av den 98 meter høye raketten skulle skje i et totimers tidsvindu lørdag ettermiddag, fra klokka 20.17 lørdag norsk tid.

Nasa skulle egentlig skyte opp raketten mandag, men det ble utsatt på grunn av tekniske problemer i siste liten. Blant annet lekket raketten drivstoff.

Også lørdag ble det meldt at raketten lekket drivstoff. Nasas ingeniører arbeidet på spreng for å reparere raketten i tide, men til slutt ble det anbefalt å utsette oppskytingen igjen, ifølge Reuters.

På forhånd hadde Nasa stor tro på at oppskytingen ville skje.

– Hvis forholdet mellom været og maskinvaren stemmer overens, vil vi absolutt gå for det, sa Jeremy Parsons, som er en av lederne for oppskytingen fra Kennedy Space Center.

Målet med romferden er å sjekke om Orion-kapselen som sitter på toppen av raketten, er trygg nok til å frakte astronauter i framtiden.

Hvis alt går bra, kan astronauter så tidlig som i 2024 være klar for en runde rundt månen. Nasas mål er å lande to personer på månens overflate innen utgangen av 2025.

Kjemikalie-/oljetankeren M/V Blaamanen.
Les også

Pentagon: Tankskipet Blaamanen ble angrepet i Rødehavet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.