ENERGI

Mandag kommer årets høyeste strømpris

Årets høyeste timepris på strøm kommer mandag, ifølge flere medier. I flere deler av landet skyter prisen opp til over 2 kroner per kilowattime.

Strømprisene skyter i været mandag.
Strømprisene skyter i været mandag. Foto: NTB
7. nov. 2021 - 21:14

I tidsrommet fra klokken 16 til 19 er prisen over 2 kroner og 2 øre per kilowattime på Vest-, Sør- og Østlandet. I Sør-Norge mellom klokken 17 og 18 stiger prisen til hele 2 kroner og 80 øre, ifølge tall fra NordPool, melder Nettavisen.

Legger man til nettleie og ulike avgifter må folk i Sør-Norge på det meste ut med over 4 kroner kilowattimen, ifølge E24.

Innbyggerne i Midt- og Nord-Norge slipper langt billigere unna. Her er mandagens høyeste strømpris 29 øre per kilowattime.

Årsakene til prishoppet er hovedsakelig lite vind pluss en veldig kald helg. I tillegg er det svært høye strømpriser i Europa, noe som forklares med at produksjonskostnadene på kull- og gasskraftverkene er høye.

Det antas at prisene faller igjen på tirsdag da værforholdene blir bedre.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.