PODKAST

Hva skal vi male huset og beise terrassen med?

Det er spørsmålet i ukens podcast.

UKENS GJEST: Tina Helland i Jotun.
UKENS GJEST: Tina Helland i Jotun.
Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
6. juli 2018 - 05:15

Denne gangen har vi fått med oss forsknings- og utviklingssjef Tina Helland fra Jotun for å besvare det store sommerspørsmålet: Hva skal vi male huset og ikke minst beise terrassen med?

Det er lett å gå seg vill i produkter og påføringsteknikker, spesielt på terrasser. Skal du ha det beste resultatet må du ikke dynge på med vannløselig beis. Den skal påføres og trekkes av slik at den trekker inn der den hører hjemme. 

Helland peker også på at ikke alle malinger og beiser er like. De dyrere variantene har mer av de kostbare kjemikaliene i seg. Ikke minst gjelder det tilsetninger av biocider som holder alger og sopp unna på terrasser og husvegger. De som maler huset hvitt, bør også ta en titt på maling som er utviklet spesielt for hvite hus som får lav overflatetemperatur i sola. Da er det best med egen kjemi for å holde skitt og sopp unna.

Men beis og maling er ikke alt som trengs for å stoppe sopp og skitt, fremholder Helland. Husvask er et godt hjelpemiddel. Husk det, folkens - da blir huset både penere og sunnere!

Podcasten Teknisk Sett 

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podcast Teknisk sett.

Følg vår nye side på Facebook!

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på iTunes, Spotify eller en annen app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

 Spill av ukens episode øverst i artikkelen, eller via instruksjonene over.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.