MOBIL

Maktdemonstrasjon fra Samsung

Samsung viste i dag frem Galaxy Note og Galaxy Tab 7.7. Og her snakker vi rå kraft.

1. sep. 2011 - 14:10

Samsungs kjørte i dag pressekonferranse under IFA-messen i Berlin, der de viste frem de nyeste produktene sine. 

Blodtrimmet Galaxy S II

Den mest interessante nyheten var ute av skapet allerede på mandag: Galaxy S II LTE. Dette er kort fortalt en vesentlig oppgradert utgave av Galaxy S II, og du får nå doble 1,5 GHz-prosessorer, større skjerm og 4G-støtte.

LES OGSÅ: Alle detaljene om Galaxy S II LTE

Her i landet har godeste NetCom gjort det til en fanesak å bygge ut 4G massivt tempo. Etter å ha testet ut de vanvittige hastighetene i dette nettet skal vi ikke legge skjul på at det kan bli slåsskamp i redaksjonen når vi skal avgjøre hvem som skal teste Galaxy S II LTE.

Nye mellomklassetelefoner

Samsung viste også frem en av de aller første telefonene med versjon 2.0 av Samsung-plattformen Bada: Wave 3. Også denne telefonen ble annonsert allerede på mandag.

Android-modellene Galaxy W og Galaxy Y ble også introdusert på nytt.

Les mer om Galaxy X og Galaxy Y her

Så.. til nyhetene

Årsaken til at Samsung kjørte ut tidlige pressemeldinger på telefonene ovenfor var åpenbart for å gi de to neste produktene mest mulig oppmerksomhet i dag.

Og det forstår vi, for dette er lovende saker!

Galaxy Tab 7.7

En av utfordringene med Samsungs skjermteknologi Super AMOLED Plus er at det er klare begrensninger på hvor store skjermer som kan bruke teknologien.

Produsenten har nå tatt et steg videre i utviklingen her, og lanserer Galaxy Tab 7.7 - den første tableten med AMOLED-skjerm.

Skjermen er forøvrig 7,7 tommer stor, om du skulle være i tvil om det.

Og det er ikke bare skjermtypen som er lovende her. Oppløsningen er på 1280 x 800 piksler, noe som gir den høyeste pikseltettheten i en tablet noensinne.

I tillegg til svært lovende skjermspesifikasjoner har Tab 7.7 svært slagkraftige komponenter. Her får du en overklokket versjon av Exynos 4210-systembrikken (altså den som står i Galaxy S II), med to prosessorkjerner på 1,4 GHz (opp fra 1,2 GHz), Mali 400MP-grafikk og 1 GB RAM.

Størrelsen burde heller ikke skremme noen. Med en vekt på 335 gram og en tykkelse på drøyt 7,89 millimeter er dette den mest kompakte tableten du får tak i i overskuelig fremtid.

Galaxy 7.7 kjører ellers på den nyeste versjonen av Honeycomb, altså Android 3.2.

Tableten kommer på markedet like over nyttår, og vil få en utsalgspris på rett rundt 5300 kroner.

Galaxy Note

Galaxy Note kan best beskrives som en mellomting mellom tablet og mobiltelefon. Her får du en 5,3-tommers Super AMOLED-skjerm med den samme 1280 x 800-pikslers oppløsningen som Tab 7.7.

Samsung selv omtaler Galaxy Note som "en mobil notisblokk". Årsaken er enkelt og greit at du får med en penn som kan brukes til alt fra merking av tekst til frihåndsskriving direkte på skjermen. Ikke de samme begrensningene som i HTC Flyer, med andre ord.

Galaxy Note har den samme kraften som storebror Tab 7.7, altså Exynos 4210-systembrikke med doble 1,4 GHz-kjerner og Mali 400MP-grafikk.


Android 2.3

I motsetning til Tab 7.7 kjører ikke Galaxy Note på tablet-versjonen av Android, men har istedenfor fått Android 2.3. Den vil altså i større grad føles som en mobiltelefon enn en tablet.

Dette gjenspeiles også i størrelsen. Med en tykkelse på 9,65 millimeter og en vekt på 178 gram er på nivå med HTC-toppmodellen EVO 3D.

Massivt batteri

Høy oppløsning, diger skjerm og en tung grafikkbrikke ville fort tatt knekken på et gjennomsnittlig mobilbatteri i dag. Derfor har Samsung droppet gjennomsnittet og kjørt på med et batteri som rommer hele 2500 mAh.

Galaxy Note kommer på markedet i Norge i november, og vil ha en utsalgspris på rundt 5700 kroner.

Kilder: Samsung, GSM Arena

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.