TRETTEN BRU

Majorplassen bru ved Kongsberg er trygg og blir åpnet fredag 

Majorplassen bru over E134 i Kongsberg gjenåpnes for ordinær trafikk i løpet av fredag 11. november.

Majorplassen bru over E134 ved Kongsberg.
Majorplassen bru over E134 ved Kongsberg. Foto: Kjell Wold/Statens vegvesen
10. nov. 2022 - 16:17

– Etter å ha gjennomført spesialinspeksjon, analyser av inspeksjonsresultatene og omfattende kontrollberegninger med tredjepartskontroll er vi nå helt trygge på at Majorplassen bru kan gjenåpnes for ordinær trafikk, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen i en pressemelding.

Majorplassen bru er en fagverksbru i tre. Den er 50 meter lang og i ett spenn. Brua er klassifisert for 10 tonn aksellast og en totalvekt på inntil 60 tonn (bæreevneklassifisering 10/60).

Ny 13 kilometer E134 gjennom Kongsberg ble bygd i perioden 2015–2020. Majorplassen bru åpnet 23. juni 2016.

Statens vegvesen leder på vegne av alle veieierne prosessen med inspeksjoner, beregninger og vurderinger av de 14 fagverksbruene i tre som ble stengt i august etter at Tretten bru falt ned.

For disse fire skogsveibruene på det kommunale vegnettet pågår fortsatt arbeid med kontrollberegninger: Statsrådveien bru, Fjell-Leet bru og Blakkesrud bru (alle i Eidsvoll), og Skytebanen bru over E6 (Grane).

Tretten bru som går over Gudbrandsdalslågen i Gudbrandsdalen kollapset i elva og over E6 med en lastebil og en personbil på i august 2022. Flere lignende trebruer ble stengt etter hendelsen.
Les også

Halvannet år etter Tretten-kollapsen: ni av 14 bruer stengt eller delvis stengt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.