Mæla skole: Branntiltak ikke avgjort

ENDRES: Slik så Mæla skole ut før påske, med polykarbonatplatene på plass. Disse byttes nå ut med stålplater, noe som vil gi bygget et helt annet arkitektonisk uttrykk. (Bilde: Teknisk Ukeblad)
ENDRINGER: Slik foreslår Pir II Arkitektkontor seksjonering og brannbeskyttelse av fasadene ved Mæla skole. Bare der det er grått skal fasaden beholdes slik den er i dag. (Bilde: Pir II Arkitektkontor)
MYE NYTT: Den lyseblå, prikkede linjen markerer hvor det skal sprinkles. N-ene som er skrevet på med penn viser hva som er nye tiltak: Med andre ord det aller meste. (Bilde: Pir II Arkitektkontor)

- Vi er i full gang. Resultatene skal presenteres for byggherren etter påske, sier prosjekteringsgruppeleder Harald Åge Bjørkum, Myklebust AS.

Detaljprosjektering avgjør

Hvor lang tid utbedringene vil ta, og hvor mye det vil koste, er fortsatt usikkert.

- Omfanget av utbedringen avhenger av detaljprosjekteringen, sier Bjørkum.

Prosjekteringsgruppen har ennå ikke tatt stilling til hvor mye av isolasjonen og fasadeplatene som faktisk må byttes ut.

Utvider sprinkleranlegget

Heller ikke sprinkleranleggets omfang er bestemt.

- Det er forutsatt sprinkling i enkelte soner, så det er snakk om å utvide det eksisterende anlegget. Vi må ikke starte fra scratch, sier Bjørkum.

Et av tiltakene prosjekteringsgruppen nevner som nødvendige branntekniske tiltak, i et notat kommunen har godkjent, er utvendig fasadesprinkling. Om dette blir nødvendig er det heller ikke tatt stilling til på nåværende tidspunkt.

- Andre får analysere skyld

Bjørkum vil ikke kommentere at kommunen holder prosjekteringsgruppen ansvarlig for alle forsinkelser og endringer ved Mæla skole.

- Vi konsentrerer oss om vår oppgave, og det er å prosjektere og finne tekniske løsninger på byggeplassen. Kontraktskonsekvenser og andre ting er ikke det vi tenker på nå. Det får andre analysere i ettertid, sier Bjørkum.

Etter påske skal prosjekteringsgruppen og kommunen ha et møte for å diskutere skyldspørsmålet.

- Vi har ennå ikke bestemt en dato for møtet, men det blir nok ikke før i siste halvdel av april, sier eiendomssjef Geir Bjelkemyr-Østvang, Skien kommune.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå