KRIGEN I UKRAINA

Macron utelukker ikke å sende stridsvogner til Ukraina

Frankrikes president Emmanuel Macron sier han ikke vil utelukke muligheten for å sende franskproduserte Leclerc-stridsvogner til Ukraina.

Frankrike vurderer å sende Leclerc-stridsvogner som dette til Ukraina.
Frankrike vurderer å sende Leclerc-stridsvogner som dette til Ukraina. Foto: <a href="https://openphoto.net/gallery/image/view/11044">Daniel Steger</a> (CC BY-SA 3.0)
22. jan. 2023 - 19:11

Macron kom med uttalelsen under et møte med den tyske statsministeren Olaf Scholz i Paris søndag.

– Når det gjelder Leclerc'ene har jeg bedt forsvarsdepartementet om å se på saken. Ingenting er utelukket, sa han.

Samtidig la Macron vekt på at alle slike våpenleveranser bør koordineres med Frankrikes allierte, deriblant Tyskland. Scholz sa seg enig i dette resonnementet.

En rekke europeiske land har uttrykt ønsker om å sende stridsvogner til Ukraina, og Storbritannia har allerede bestemt seg for å sende britiskproduserte Challenger 2-stridsvogner.

De mange landene som har tyskproduserte Leopard-stridsvogner, må imidlertid ha tysk samtykke for å sende dem videre, og Tyskland har antydet at de ikke vil gi dette før USA sender amerikanske Abrams- stridsvogner.

Gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen ble ødelagt i eksplosjoner i september i fjor. USA kjente på forhånd til ukrainske planer om å sprenge ledningene, ifølge etterretningsinformasjon omtalt av Washington Post.
Les også

Dansk politi: Avslutter Nord Stream-etterforskningen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.