DATATELE

Må slåss for Playstation 3

Mona StrandeMona StrandeJournalist
25. okt. 2006 - 13:00

Sony har sagt de vil bruke alle virkemidler de har til rådighet for å hindre at PlayStation 3 (PS3) importeres til Europa før den offisielle slippdatoen.

Den mye omtalte - og mange ganger utsatte - spillkonsollen kommer i butikkene i USA og Japan i november, men skal ikke lanseres i Europa før neste år.

Vil slå hardt ned

I det britiske rettsystemet fikk det kinesiske import- og eksportfirmaet Lik-Sang nylig et forbud mot å selge den japanske versjonen av den håndholdte PSP i Europa, og det antas at denne kjennelsen blir brukt som mal for firma og privatpersoner som snart vil prøve seg på import av PS3-konsoller.

- Loven er klar, og å prøve seg på import i en gråsone uten tillatelse fra oss er ulovlig. Vi vil slå hardt ned mot alle som prøver seg på det samme, sier en talsmann for Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) til BBC.

- Til brukerens beste

Kritikere sier Sony med en slik holdning hindrer spillere i Europa fra å få tak i en PlayStation 3 tidlig - til tross for at de ønsker å betale store summer for det.

SCEE sier imidlertid at de prøver å beskytte brukere mot å bli solgt konsoller som ikke følger EUs sikkerhetsstandarder.

- De japanske og amerikanske modellene kan ikke spille europeiske spill fra de to første PlayStationene, kan ikke lese europeiske Blu-ray-filmer og DVDer og er heller ikke dekket av garanti i Europa, sier talsmannen.

Først i mars

PS3s lansering i Europa ble utsatt på grunn av lagermangel på vitale deler til konsollenes Blu-ray-spiller, noe som ikke ble godt mottatt av spillere som har ventet på konsollen i lang tid.

Mens PlayStation 3 lanseres i Japan 11. november og USA 17. november, mens oss europeere må vente til mars 2007.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.