ENERGI

Lyse varsler milliardinvestering hvis avgift fjernes i statsbudsjettet

Lyse vil investere 6 til 8 milliarder kroner i vannkraftoppgradering dersom regjeringen kutter høyrenteskatten på kraft.

Lyse vil oppgradere Røldal-Suldal-kraftverket dersom regjeringen fjerner høyrenteskatten på kraft, sier kommunikasjonssjef Atle Simonsen. Han var statssekretær i Finansdepartementet under Siv Jensen.
Lyse vil oppgradere Røldal-Suldal-kraftverket dersom regjeringen fjerner høyrenteskatten på kraft, sier kommunikasjonssjef Atle Simonsen. Han var statssekretær i Finansdepartementet under Siv Jensen. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
2. okt. 2023 - 16:34

Da statsbudsjettet for 2023 ble lagt fram, valgte Lyse å legge oppgraderingen av Røldal-Suldal-kraftverket på is på grunn av høyprisavgiften på elektrisk kraft. Fredag kommer trolig beskjeden som får Lyse til å snu igjen, skriver Finansavisen.

– Det tok mindre enn 24 timer før vi var nødt til å legge vår største planlagte investering, vannkraftoppgraderingen i Røldal-Suldal, på is, sier kommunikasjonssjef Atle Simonsen i Lyse-konsernet.

Nå ser Lyse gode utsikter til at ekstraavgiften fjernes.

– Det var de klare signalene vi fikk da olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) besøkte oss for kort tid siden, sier Simonsen, som var statssekretær i Finansdepartementet under Siv Jensen (Frp).

– Når Aasland sier at det er slutt neste år, så tror vi på det. Det betyr ikke spaden i jorda med en gang, for vi må sende konsesjonssøknad og kan først ta investeringsbeslutning når vi vet vilkårene for denne. Men hvis ekstraavgiften fjernes, kan vi gå videre med et prosjekt som er utrolig viktig for Norge.

Trass i EUs sluttdato tror olje og Energimister Terje Aasland (Ap) at norsk gass vil ha en framtid i EU - også etter 2050.
Les også

EU er storkunde av norsk gass – nå setter de sluttdato

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.