MOBIL

Lyntest: ZTE Grand Memo

Note-utfordrer full av muskler.

26. feb. 2013 - 13:43

Telefoner i Note-segmentet er åpenbart kommet for å bli, og stadig flere produsenter lanserer telefoner i denne klassen. I går slapp ZTE løs sitt alternativ: Grand Memo.

Kort fortalt om Grand MemoGrand Memo er en diger sak.

Om du synes å ha hørt navnet Grand Memo før er det trolig fordi det stemmer. Denne telefonen har nemlig blitt lansert tidligere, men da med spinklere spesifikasjoner.

2013-varianten som ble sluppet løs for et døgn siden er den første telefonen med Qualcomms Snapdragon 800-brikke, som gir deg 4 prosessorkjerner på 1,7 GHz, kombinert med den råsterke grafikkbrikken Adreno 320.

Til tross for at denne maskinvaren kan drive det meste du finner uten lugging, har ZTE holdt oppløsningen nede på 1280 x 720 piksler, i kontrast til konkurrentenes 1080p-modeller.

Funker det?

Det er ikke til å unngå at assosiasjoner til Samsungs Galaxy Note-telefoner dukker opp når man holder Grand Memo i hånden. Denne telefonen er enda større enn Note-modellene, uten at det vil være noe minus for målgruppen.

Skjermen har en størrelse på hele 5,7-tommer, og kjører ut en oppløsning på 1280 x 720 piksler. Vi har ingenting å utsette på bildekvaliteten, som kort og godt er veldig bra.

Hvorfor ZTE har valgt å gå for 720p-oppløsning med maskinvare som lett hadde greid å håndtere 1080p er foreløpig uvisst, men vi skal ikke henge oss for mye opp i dette når du likevel får levert såpass bra kvalitet.Fancy menysystem. Animasjonen hakket en smule på utstillingsmodellene.

Når vi først snakker om batteriet kan vi nevne at dette har en kapasitet på 3200 mAh. Dette er i samme klasse som batteriet i Galaxy Note II, som rommer 3100 mAh.

Telefonen oppfører seg ellers stort sett responsivt. Unntaket er når vi blar i ZTEs menysystem, som har animasjoner som minner om en Rubiks kube. At det er antydning til hakking her betyr trolig ikke annet enn at telefonene vi har sett på har tidlig programvare som ikke er blitt optimalisert.

Kameraet tar bilder i en oppløsning på 13 megapiksler, og filmer i 1080p. Ut fra det vi kunne se på skjermen holder bildene høy kvalitet, men det vet man aldri helt sikkert før de er overført til en PC-skjerm.Kameraet leverer tilsynelatende gode bilder.

Lydkvaliteten ved musikkspilling er også godkjent, selv om vi gjerne skulle hatt volumet enda et par hakk opp.

Alt i alt ser det ut til at Grand Memo leverer en bra bruksopplevelse over hele rekka, men det er et par momenter som mangler i forhold til erkekonkurrentene fra Samsung.

For det første har den ikke medfølgende pekepenn, noe som utvilsomt er viktig for mange når skjermen blir såpass stor som dette. For det andre har Samsung gjort en vanvittig bra jobb med å skreddersy programvare for Note-modellene sine. Du får et par småting også her, men det føles ikke like sammensydd og gjennomført som hos Samsung.Du får ikke en like gjennomført programvarepakke som hos Samsung her.

Blir det bra?

ZTE Grand Memo er en kruttpakke med diger, god skjerm og en størrelsesfaktor som har fått plantet seg godt i markedet de siste to årene. Spørsmålet er om den greier å konkurrere med tilsvarende produkter, og da spesielt Samsungs Note-modeller. Særlig dette med pekepenn og skreddersydd programvare vil nok sende mange over til konkurrenten.

Samtidig har ZTE étt ess i ermet - prisen. Grand Memo vil koste nærmere 3000 enn 5000 kroner når den kommer i sommer, og da snakker vi plutselig veldig mye telefon per krone.

LES OGSÅ:

Lyntest: Nokia Lumia 720

Lyntest: Huawei Ascend P2

Lyntest: Samsung Galaxy Note 8.0

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.