MOBIL

Lyntest: Sony Xperia TX

Kjapp, slank og har sylskarp skjerm.

30. aug. 2012 - 18:31
Vis mer

Kort fortalt om Sony Xperia TX

Sony Xperia TX er en telefon vi har omtalt mange, mange ganger her på Mobili. Denne lekket første gang i januar, da under arbeidstittelen Hayabusa.

Med en slank design, dobbeltkjerneprosessor på 1,5 GHz og en 4,55-tommers skjerm med 1280 x 720 pikslers oppløsning tar telefonen over for Sony Xperia S som selskapets toppmodell.

Denne statusen må den forresten dele med Xperia T, som også ble lansert i går. Denne har nemlig identiske spesifikasjoner med TX.

LES MER OM UKENS NYE SONY-TELEFONER

Hva gjør Sony Xperia TX spesiell?

Xperia TX er (igjen, sammen med Xperia T) den Sony-modellen til nå som har størst skjerm. Med 4,55 tommer og en oppløsning på 1280 x 720 piksler slenger den seg med i den økende rekken av mobiler med store, høyoppløste skjermer.

Sony har også tatt et steg tilbake fra designen vi så i både Xperia S, Xperia P og Xperia Go, og heller gått for de samme linjene som ble brukt i Xperia Arc og Xperia Arc S. Altså med en kurvet bakside, og uten denne karakteristiske varslingslisten under skjermen.4,55 tommer og 720p-oppløsning egner seg finfint til film.

Funker det?

Ut fra den tiden vi har hatt med Sony Xperia TX har vi ikke funnet noe alvorlig å sette fingeren på. Den oppfører seg raskt, har en svært skarp og bra skjerm, kameraet starter fort og den leveres med Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Den har også fått den samme systembrikken som Xperia S, altså Qualcomm Snapdragon MSM8260, med doble prosessorkjerner på 1,5 GHz og grafikkbrikken Adreno 220. Dette holder til det meste i dag.Sony er trofaste mot dedikerte kamerataster.

Med et kamera som tar bilder i 13 megapikslers kamera og en slank og gjennomført design vil nok denne friste noen og enhver, selv om den ikke helt kan måle seg med de groveste råtassene på papiret.

Kameraet starter forøvrig kjapt, og på samme måte som på tidligere toppmodeller finner du Sonys hurtigknipsefunksjon som starter kameraet, fokuserer og tar bildet på étt trykk. Det er også kort nedetid mellom eksponeringene, men det går langt fra like kjapt som på iPhone 4SGalaxy S III eller HTC One X.Kodenavnet "Hayabusa" var klistret på baksiden av demotelefonen vi fikk prøve.

Blir det bra?Utformingen er tydelig inspirert av den som ble brukt i Xperia Arc.

Det første som slår oss etter å både ha sett spesifikasjonslisten og prøvd telefonen i en kort periode er at prisingen av Xperia TX sannsynligvis avgjør om dette blir en suksess eller ei.

Her har ikke Sony gjort noen dristige endringer i maskinvare eller programvare siden Xperia S, og de har gått for en design vi har sett tidligere i Arc-telefonene. Dette er absolutt ingen dum oppskrift, men man skal samtidig ha i bakhodet at både Samsung, HTC, LG, Huawei og ZTE har vist frem modeller med mye mer muskler under skallet, og da blir man fort oversett.Stor og høyoppløst skjerm og mye kraft gjør at Xperia TX funker fjell når du surfer på nett.

Når det er sagt så er det ikke slik at man i dag trenger fire prosessorkjerner, 2 GB ram og de absolutt heftigste grafikkbrikkene for å kjøre det meste som finnes på Android Market helt uten hakking og andre irritasjonsmomenter, så om prisen er riktig kan dette fort bli et veldig interessant alternativ for mange.

LES OGSÅ: Lyntest av Galaxy Note IIXperia TX (t.h) sammenlignet med Samsung-toppmodellen Galaxy S III.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.