MOBIL

Lyntest: Sony Xperia Tablet S

Lekkert, kjapt og vannavvisende. Sonys nye nettbrett er lovende

4. sep. 2012 - 06:01

Kort fortalt om Sony Xperia Tablet SSony Xperia Tablet S har en livlig og bra skjerm. 

Forrige gang Sony prøvde seg på å lage et nettbrett fikk vi servert den fryktelige Tablet P, et produkt vi ikke greide å anbefale til noen som helst.

Nå prøver produsenten igjen - heldigvis med en modell som ikke engang minner P-makkverket. Xperia Tablet S har fått en mer tradisjonell utforming, og ikke minst en skjerm som IKKE er delt i to på midten. 

Det er forøvrig snakk om oppfølgeren til fjorårets Tablet S (ja, det eneste som skiller navnet er Xperia..), og den har fått et design som ikke er helt ulik det du så hos storebror. 

Hva er spesielt med Sony Xperia Tablet S?Det ble lansert mye tilbehør sammen med Tablet S. Her er et smart deksel med integrerte taster. 

Det er mye som skiller seg ut med Tablet S. Kvalitetsfølelsen er særdeles bra og vi synes den greier å skille seg litt ut fra konkurrentene fra Samsung, Asus og Apple. 

Den er også - i likhet med Motorolas Xoom - vannavstøtende. Dette må ikke forveksles med å være vanntett, men den skal altså fint overleve om du mister en liter kaffe på skjermen. 

Funker det?Tablet S montert på en høyttaler med fyldig lyd er som skapt for film.

Med Nvidias Tegra 3-systembrikke under skallet har Tablet S maskinvare som allerede er velutprøvd i både mobiltelefoner og nettbrett. Denne gir deg fire prosessorkjerner på 1,5 GHz og Geforce-grafikkbrikke. 

Skjermen er heller ikke banebrytende, med sine 1280 x 800 piksler og størrelse på 9,4-tommer. Men den er både responsiv og leverer god bildekvalitet. 

Responsen går forøvrig igjen på det meste, noe vi egentlig ville gjettet på forhånd med tanke på den kraftige systembrikken. Alt fra surfing til menynavigering til filmklipp går unna uten hakking og annet rask. 

Ellers har Xperia Tablet S fått en god, gammeldags IR-port, og Sony har gitt denne et helt spesifikt bruksområde gjennom den inkluderte fjernkontroll-appen. Her kan du ikke bare programmere sakene til å styre Sony-produkter, men får opp en fyldig liste over produkter fra alle som lager TV-er og annet elektronisk utstyr. Du kan også "lære" kommandoer direkte fra andre fjernkontroll-apper. 

Samme bruksområde som en hvilken som helst universallkontroll, med andre ord. 

Alt i alt synes vi Xperia Tablet S er en hyggelig liten sak, og har ikke noe spesifikt å sette fingeren på i løpet av den begrensede tiden vi har tilbrakt med godsaken. 

Blir det bra?Slanke linjer og aluminium. Nettbrettet oser av kvalitet. 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Xperia Tablet S har en del elementer som skiller den fra mange av de andre nettbrettene på markedet. At den er vanntett, har IR-port og kan brukes som fjernkontroll for det meste i huset ditt vil nok være solide kjøpsargumenter for mange. 

Samtidig gjenstår det å se om den greier motstå konkurransen mot Samsung, Apple, Asus og de andre produsentene som allerede har fått et hardt grep rundt tablet-markedet. 

Uansett synes vi den er et hyggelig innslag i nettbrett-verdenen, og som en ekstrabonus får du også kjøpt et vell av morsomt ekstrautstyr til den, noe som helt klart øker bruksverdien. 

LES OGSÅ:

Lyntest: Sony Xperia J

Lyntest: Sony Xperia TX

Lyntest: Samsung Galaxy Note II

Lyntest: Samsung Galaxy Camera

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.