MOBIL

Lyntest: Sony Xperia J

Sonys nyeste budsjettmodell føles slett ikke billig. 

3. sep. 2012 - 18:00

Kort fortalt om Sony Xperia JXperia J minner om en krympet Xperia Arc. 

Sony har pøst på med Xperia-modeller i år, og forrige uke avduket selskapet tre nye familiemedlemmer. Xperia J er den rimeligste og svakest spesifiserte av disse. 

LES MER: Sony lanserer tre mobiler og ett nettbrett

Hva gjør Xperia J spesiell?Baksiden består av matt plast. 

Med Xperia J har Sony på samme måte som med resten av telefonene som ble lansert i Berlin gått bort fra den karakteristiske designen de har brukt i de siste telefonene sine. Her er det en tydelig Arc-inspirert utforming med buet bakside. 

Til tross for at den kjører på den beskjedne Qualcomm MSM7227A-systembrikken (1 GHz enkjerneprosessor, Adreno 200-grafikk) har telefonen blitt utstyrt med Android 4.0 og Sonys vanlige Xperia-grensesnitt. 

Funker det?Skjermen har bra  bildekvalitet. 

Det første som slår oss når vi holder Xperia J i hånden er at den slett ikke føles billig. Her er det bra kvalitetsfølelse og ripesikkert glass foran skjermen. 

Når vi snakker om skjermen - denne har en størrelse på 4 tommer og kjører ut en oppløsning på 854 x 480 piksler. Dette gjorde at vi i utgangspunktet forventet en hel del hakking med tanke på den aldrende Adreno 200-grafikkbrikken som driver sakene. 

Nå er det ikke slik at vi ikke merker at maskinvaren anstrenger seg når vi spiller spill eller surfer på nettet - vi har vært borte i vesentlig kjappere telefoner enn dette. Men vi synes likevel ting går overraskende glatt i forhold til hva vi forventet oss. 

Her skal vi selvsagt ta forbehold om at inntrykket kan endre seg når vi får inn et testeksemplar og laster det med hakket mer krevende apper, men førsteinntrykket er ihvertfall at Sony har gjort en bra jobb med å utnytte det lille som finnes av maskinvarekraft her. 

Vi synes også bildekvaliteten på skjermen er god, og kameraet starter kjapt. At kvalitetsfølelsen også er bra gjør at vi står igjen med et positivt inntrykk av denne telefonen - som sannsynligvis lander på godt under 2000 kroner når den kommer i butikkene iløpet av måneden. Ice Cream Sandwich er på plass.  

Blir det bra?Du får med et ekstra deksel når du kjøper telefonen. 

Det er alltid et marked for rimelige telefoner, men her blir ofte bruksopplevelsen ødelagt av altfor treg maskinvare. Vi forventet i utgangspunktet en vesentlig dårligere bruksopplevelse enn den vi faktisk fikk med Xperia J. Bra skjerm, grei respons og god kvalitetsfølelse er det du får i denne pakken. 

Det følger også med et ekstra deksel i esken, noe kanskje særlig unge brukere vil sette pris på. 

Alt i alt er ikke dette en telefon som vil gi noen hakeslepp over verken det ene eller andre, men ut fra det kvarteret vi har hatt med Xperia J ser den likevel ut til å være en hyggelig liten krabat uten de store minuspunktene. Et endelig svar på hvordan den er i lengden får vi sannsynligvis iløpet av testperioden neste måned. 

LES OGSÅ:

Lyntest: Sony Xperia TX

Lyntest: Samsung Galaxy Note II

Lyntest: Samsung Galaxy Camera 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.