MOBIL

Lyntest Sony Ericsson Xperia Ray

Vi har sett nærmere på Sony Ericssons syltynne Android-telefon.

29. juni 2011 - 17:47
Vis mer

I dag fikk vi besøk av et par hyggelige menn fra Sony Ericsson, og jammen hadde de ikke Sony Ericsson Xperia Active og Xperia Ray med seg i ryggsekken.

Vi benyttet selvsagt anledningen til å ta en kikk på de nye telefonene, som begge kommer på markedet iløpet av høsten (Active kommer nærmere oktober, mens Ray skal ut i butikkene noe tidligere). 

LES OGSÅ: Lyntest av Sony Ericsson Xperia Active

Hva gjør Xperia Ray spesiell?

Det spesielle med Ray er at Sony Ericsson sikter mot den delen av mobilbrukerne som setter design og størrelse høyt.

Selv om vi har sett bilder av Xperia Ray tidligere ble vi likevel overrasket over hvor liten og lett denne telefonen faktisk er. Med en tykkelse på knappe 9,3 mm og en vekt på 100 gram er ikke dette en telefon som tynger deg når du har den i lommen.

I motsetning til hva vi skrev i lanseringsartikkelen har ikke telefonen bakdeksel i aluminium, men kvalitetsfølelsen er likevel svært, svært bra. Telefonen er solid som få, og vi snakker om skikkelig tettpakkede materialer.

Nyeste Android

Ray er i likhet med resten av Sony Ericssons Android-telefoner utstyrt med den nyeste Android-versjonen, altså 2.3 Gingerbread, noe som er i tråd med produsentens strategi for året.

Maskinvaren er også kvass. Her finner du faktisk de samme komponentene som i produsentens toppmodell, Xperia Arc. Dette betyr at du får Qualcomm-systembrikken MSM8255 og grafikkbrikken Adreno 205. I tillegg har telefonen 512 MB RAM.Xperia Ray er syltynn og lett.

Liten, men høyoppløst

Skjermen har en størrelse på 3,3 tommer, så det er ikke den største skjermen du får tak i i dag, men du får likevel en bra oversikt. Skjermen har en oppløsning på 480 x 854 piksler, og er utstyrt med Bravia-teknologien. Vi synes bildekvaliteten er svært bra.Xperia Ray føles forsvinnende liten sammenlignet med iPhone, om du lurte på dét.

Kameraet som står i telefonen starter like kjapt som på Xperia Neo, noe som definitivt er en fordel. Hele prosessen forsinkes dessverre av at telefonen ikke har dedikert kameratast.

Det er forøvrig også samme optikken her, noe som betyr at du får Exmor R-sensor, 8,1 megapikslers oppløsning på stillbilder og videoopptak i 720p.Kameraet er det samme som står i Xperia Arc og Xperia Neo.

Kjappis

Med tanke på kraften i maskinvaren som står i telefonen så kommer det ikke som noen overraskelse at Xperia Ray er svært kjapp. Her får du kontant tilbakemelding enten du åpner programmer eller navigerer i menyene, og med 512 MB RAM kan du nok også installere et hav av apps uten at ting begynner å gå tregt.Xperia Ray og Xperia Active er Sony Ericssons nyeste tilskudd på Android-stammen.

Blir det bra?

Vi tror definitivt Xperia Ray kommer til å slå an i Norge. Her får du en telefon som er syltynn, pen å se på og spekket med kraftig maskinvare. Når du i tillegg får den samme optikken som i produsentens beste kameratelefoner er det tilsynelatende veldig lite å mislike her.

Vi gleder oss til å få telefonen inn til test, noe som forhåpentligvis skjer iløpet av de neste to månedene.

LES OGSÅ: Sony Ericsson lanserer to nye Android-telefoner

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.