MOBIL

Lyntest: Sony Ericsson Xperia Neo

Vi har tafset på Sony Ericsson-sjarmøren Xperia Neo.

14. feb. 2011 - 16:50

PS! Vi har også laget en fullstendig test av Xperia Neo. Den leser du her!

Sony Ericsson lanserte totalt tre telefoner i går, og er dermed oppe i fire nye Xperia-telefoner om du tar med Xperia Arc, som ble lansert under CES-messen i Las Vegas. I dag har vi fått plukket på den minste av nykommerne: Xperia Neo.LETTVEKTER: Xperia Neo er den minste av Sony Ericsson-telefonene som ble lansert i går.

Les også:

Lyntest av Sony Ericsson Xperia Arc >>

Lyntest av Sony Ericsson Xperia Play >>

Hva gjør Xperia Neo spesiell?

Sony Ericsson selv fremhver kameraet som noe av det mest interessante med Xperia Neo, og da særlig bildesensoren som er brukt: Exmor-R. Denne er bakbelyst og har en nedre blenderverdi på f.2.2, noe som gjør at du skal kunne ta bilder i mørkere omgivelser enn vanlig, uten å måtte guffe opp ISO-en, øke lukkertiden eller gjøre andre grep som går ut over bildekvaliteten.EXMOR-R: Sonys bildebrikke skal gjøre det mulig å filme og ta bilder i dårlig belysning uten at resultatet blir elendig.

Telefonen er også én av foreløpig tre Sony Ericsson-telefoner som har fått Mobile Bravia-teknologien. Dette er en kombinasjon av maskinvare og programvare som skal gi et mer naturtro bilde når du spiller av video eller ser på fotografier.

Ellers har telefonen, i likhet med de andre nye Sony Ericsson-telefonene, fått Android 2.3 og nyeste versjon av UX-menysystemet.

Funker det?LITEN: Xperia Neo er betydelig mindre enn Xperia X10. (Ja, vi burde tørket av skjermen.)

Vi fikk et veldig positivt av Xperia Neo, som med sine 120 gram er den minste av Sony Ericsson-telefonene som er lansert til nå i år. Den er hovedsaklig bygget i plast, men den føles likevel solid. Og vi liker linjene Sony Ericsson har brukt når de designet telefonen, som både ser bra ut og gjør at den ligger godt i hånden.

Flott skjerm

Skjermen har en størrelse på 3,7 tommer og en oppløsning på 854 x 480 piksler, og har et skarpt og klart bilde. Enda bedre blir det når du kjører en video eller ser på bilder. Da slår Bravia Mobile-teknologien inn, og uten at vi hadde noe å sammenligne direkte opp mot, kan vi si at bildet blir svært, svært bra.BRA BILDE: Bildekvaliteten i Xperia Neo er svært bra, og ekstra bra ved film- og bildefremvisning.

Den største ulempen med Mobile Bravia er at teknologien er strømkrevende, så den aktiveres kun når du kjører multimedieinnhold på telefonen. Du kan også velge å deaktivere den helt, om du setter batteritid høyere enn bildekvalitet.BRAVIA: Mobile Bravia skal gi mer naturtro farger.

Responsen i skjermen er akkurat så god som vi forventer av en ny Android 2.3-telefon, og telefonen reagerer ellers kjapt samme hva vi ber den om.

Spesielt ble vi imponert over hvor kjapp den er på video. Ikke bare starter klippene kontant når du trykker på dem, men du kan også hoppe frem og tilbake i videoene helt uten hakking. Og da mener vi helt uten hakking. Det gikk også like kjapt da vi koblet til en HDMI-kabel og kjørte bildet i full oppløsning på en TV.

Telefonen kjører på den samme systembrikken som HTC Desire HD, altså Qualcomm MSM8255 med 1 GHz prosessor og Adreno 205-grafikk.

Oppusset UI

Sony Ericsson har som vanlig klistret sitt eget UX-menysystem oppå de originale Android-menyene.

I nyeste versjon får du blant annet muligheten til å opprette mapper og har generelt bedre sorteringsfunksjoner enn i for eksempel X10. Litt ekstra småsnacks som muligheter for å klype med fingrene på skjermen for å få opp snarveier til alle widgets er også på plass. Denne funksjonen har vært noe hakkete på alle telefonene vi har prøvd, noe som forhåpentligvis er fikset når den endelige programvaren er ferdig.

Kjapt kamera

Kameraet i denne telefonen tar bilder i en oppløsning på 8 megapiksler, og har autofokus, LED-blits og den nevnte Exmor-R-sensoren. Vi fikk dessverre ikke muligheter til å hente ut bildene vi tok med telefonen, men på skjermen så de ihvertfall bra ut.

En annen ting som er verdt å nevne er at kameraet starter veldig raskt, og det er heller ikke noen forsinkelser fra du trykker på utløsertasten til bildet er tatt.

Videofilming skjer i en oppløsning på opp til 720p og en hastighet på 30 fps. Telefonen har også kontinuerlig autofokus, slik at du ikke mister skarpheten om du går nær motivet ditt.

Blir det bra?

Xperia Neo skyter i alle retninger, og har et svært nedslagsfelt. Her får du en liten, pen og lett telefon med knallskjerm, bra kamera og sprek maskinvare. Telefonen minner oss på mange måter om Xperia X10 Mini, bare med fullvoksne spesifikasjoner.

Telefonen kommer på markedet i slutten av mars, og skal være noe billigere enn Xperia Arc, som igjen vil ligge i samme prisklasse som Xperia X10. Uten at vi har fått noen mer spesifikk informasjon her bør du altså regne med å måtte punge ut 3500 ti 4000 kroner for godsaken når den dukker opp i butikk.

Vi kommer tilbake med en full test av telefonen når den er å oppdrive med ferdig programvare en gang iløpet av neste måned.

Les også:

Alt om de nye Sony Ericsson-telefonene >>

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.