MOBIL

Lyntest: Nokia Lumia 520

Lekker WP8-telefon til under 1500 kroner.

26. feb. 2013 - 14:41

Nokia lanserte ingen nye flaggskip i år, men valgte heller å fylle inn flere telefoner i middels- og lavprissegmentet. I dag har vi fått tilbringe litt tid med Nokia Lumia 520.

Kort fortalt om Lumia 520Medium spesifikasjoner, lav pris.

Lumia 520 har fått den samme maskinvarekraften som Lumia 720. Det betyr at vi snakker om en Qualcomm MSM822, som igjen byr på doble prosessorkjerner på 1 GHz, 512 MB arbeidsminne (RAM) og Qualcomms grafikkbrikke for mellomklassen: Adreno 305.

Medium spesifikasjoner betyr ikke nødvendigvis medium ytelse når vi snakker om Windows Phone 8, som er en svært maskinvarevennlig plattform. Når Nokia også har greid å presse prisen helt ned i 139 euro (forvent å måtte betale ca 1300 her i Norge) burde dette være en fin inngang for mobilbrukere som er nysgjerrig på Windows Phone.Kameratast og volumtaster er plassert på siden - som på alle andre Windows Phone-modeller.

Funker det?

Vi har ingenting å utsette på kvalitetsfølelsen vi får med Lumia 520. Denne telefonen er bygget i den samme polykarbonat-plasten som brukes i de fleste toppmodeller, og fremstår som svært solid. Vi liker også at den har den samme, matte overflaten som i HTCs Windows-modeller.

Dekslene er for øvrig utskiftbare, og det finnes varianter med innebygd trådløs lading. Dette følger ikke med.Telefonen har svært god kvalitetsfølelse. Dekslene er utskiftbare.

Skjermen har en størrelse på 4 tommer, og kjører ut en oppløsning på 800 x 480 piksler. Dette er ikke mye å skryte av i dag, samtidig som man ikke akkurat kan kreve 720p-oppløsning i denne klassen.

Skjermen er ifølge spesifikasjonspapiret den samme ClearBlack-varianten som i Lumia 720, men vi synes helt klart 520 har et blassere bilde - uten at det blir uholdbart.

Vi har ikke noe å utsette på responsen, som jevnt over er god. Dette er etterhvert blitt noe vi tar for gitt når det kommer til Windows Phone 8-modeller, som er spreke og responsive over hele rekka.Skjermen er noe blass.

Kameraet i telefonen tar bilder i en oppløsning på fem megapiksler, og er ikke like kjapt som de raskeste kameraene vi har prøvd de siste dagene. Ut fra bildene på skjermen ser det uansett ut til å gjøre en grei jobb.

Minnekapasiteten er på 8 GB, og du kan utvide denne med opp til 64 GB ved hjelp av minnekort.

Alt i alt synes vi Lumia 520 er en hyggelig, liten og sprek sak med få svakheter som kan forsvares av prisen.

Blir det bra?

Lumia 520 koster 1300 kroner, har bra byggekvalitet og leverer en like glatt bruksopplevelse som det vi forbinder med Windows Phone 8-telefoner generelt. Når du i tillegg kan legge til at du får en fin porsjon Nokia-programvare, som en flott, gratis navigasjonsløsning, er det klart at dette er en pakke som gir deg mye for pengene.

Dette ser enkelt og greit ut til å kunne bli en ren rekrutteringsmaskin til Nokia og Windows Phone 8 når den dukker opp i butikkene en gang i løpet av andre kvartal i år.

Les også:

Lyntest: Nokia Lumia 720

Lyntest: Samsung Galaxy Note 8.0

Lyntest: ZTE Grand Memo

Lyntest: Huawei Ascend P2

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.