MOBIL

Lyntest: LG Prada 3.0

LG Prada 3.0 har masse krutt og nydelig design.

23. jan. 2012 - 14:18
Vis mer

Prada har lansert flere telefoner med Prada-logo tidligere, men hadde et langt opphold i samarbeidet før produsenten viste frem LG P940 Prada 3.0 i desember.

Tiden fra lansering til butikkhyller er i kjent LG-stil ikke lang, og den skal være på markedet fra mandag 30. januar.

LES OGSÅ: Her er den nye Prada-mobilen

Vi har allerede fått inn et eksemplar av telefonen til test, og førsteinntrykket vårt er at LG har gjort en langt bedre jobb enn med de tidligere Prada-modellene sine.

Denne gangen har nemlig ikke spesifikasjonene blitt ofret til fordel for designen - Prada 3.0 har fått massevis av snacks under skallet.

Systembrikken i telefonen er Texas Instruments OMAP 4430, som også står i Optimus 3D. Denne har doble prosessorkjerner som yter 1 GHz hver, grafikkbrikken PowerVR SGX 540 og ikke minst doble minnekanaler.

Fordelene med doble minnekanaler er forøvrig bra forklart av LG i denne videoen.

Svært bra kvalitetsfølelse

Siden vi snakker om en Prada-telefon kommer det ikke som en stor overraskelse at kvalitetsfølelsen er god her.

Prada 3.0 er godt bygget, med en glassplate over skjermen og en riflet bakside som gir bra grep. Telefonen er omkranset av en solid og avrundet metallramme.

På baksiden finner du Prada-logo, LG-logo og hovedkameraet, som tar bilder i åtte megapikslers oppløsning og filmer i 1080p.

Og på kamerafronten har LG gått for en noe spesiell løsning - den dedikerte kameratasten sitter nemlig på toppen av telefonen. Du bruker altså venstre pekefinger, ikke den høyre, for å ta bilder. Det foreløpige inntrykket vårt er at dette fungerer bra.Menysystemet i telefonen heter Prada UI. Riflet bakside gir godt grep.Kameratasten sitter til venstre på toppen, noe som funker bra.

Prada-menysystem

Det er ikke bare på utsiden telefonen har fått Prada-preg. Menysystemet i telefonen heter Prada UI, og har en rekke spesialtilpassede ikoner som skal matche Prada-stilen.

Her er ikonene minimalistiske, og helt hvite, noe som gir bra kontrast mot den sorte bakgrunnen. Unntaket er apper du laster ned, men disse er sortert slik at de automatisk havner nederst i menyene, så du ikke mikser sort/hvitt og fargede ikoner.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Om man liker eller misliker dette menysystemet er en smakssak, og dersom du finner ut at du vil bytte til et annet er dette gjort på null komma niks.

LES MER: Slik bytter du Android-menyer på ett minutt

LG er såpass greie at de i motsetning til andre produsenter har integrert en egen funksjon for å bytte mellom de forskjellige menysystemene, slik at du ikke trenger hente ned en ekstra app for dette.

Kjappis

Vi visste allerede at Texas Instruments-maskinvaren i telefonen er kvasse saker, så vi er ikke overrasket over at telefonen er svært responsiv. Vi skal selvsagt presse telefonen med litt tyngre programvare i testperioden, men inntrykket vårt er altså at ting skjer kontant her.

Skjermen i telefonen er den samme som i LG Optimus Black - altså Nova. Her får du kraftig lysstyrke og jevnt over god bildekvalitet.Skjermen er svært lyssterk. Samsung Galaxy S II til høyre.

Blir det bra?

LG har hatt en tendens til å lage veldig mye bra saker, samtidig som produsenten på mystisk ofte unngår å smekke alle godsakene på plass under samme skall. Et bra eksempel er Optimus Black, som kom med bedre skjerm enn toppmodellene, men med langt svakere maskinvare.

Med Prada 3.0 ser det foreløpig ut til at LG har laget en telefon uten kjedelige kompromisser. Her får du produsentens beste skjermvariant og kraftig maskinvare pakket inn i en design vi antar selv de kresne vil få øynene opp for.Vårt eksemplar ble levert uten eske, men den ser altså slik ut.

Vi kommer med fullstendig test av LG P940 Prada 3.0 så kjapt som mulig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.