MOBIL

Lyntest av Sony Ericsson Xperia X10

Vi har lusket rundt Sony Ericssons stand på Mobile World Congress, og tatt en nærmere titt på produsentens Android-flaggskip. 

16. feb. 2010 - 12:14
Vis mer

Mobili.no/Barcelona: Sony Ericsson lanserte på søndag fem nye mobiltelefoner, der to av dem, Xperia X10 og Vivaz allerede er lansert tidligere. X10 ble lansert i november i fjor, men har ikke kommet på markedet ennå. Vi tok en tur innom Sony Ericssons stand i Hall 8 for å ta en nærmere titt på telefonen.

BRA kvalitetsfølelse

Det første som slår oss når vi holder X10 i hånden, er at den oser av kvalitet. Her er det brukt solide byggematerialer, og telefonen har i fått en avrundet utforming som gjør at den er svært behagelig å holde. Vekten føles også veldig "riktig" for en telefon i denne sjangeren.

På oversiden finner du utganger for 3,5 mm minijack, som lar deg bruke ditt eget hodesett, noe som er et must for en skikkelig multimedietelefon i dag. Her finner du også et spor for Micro-USB, noe som er i ferd med å bli standard hos alle mobilprodusenter.

Sylskarp skjerm

Skjermen i X10 er noe av det råeste vi har sett. Med en størrelse på fire tommer og en oppløsning på 480 x 854 piksler får du et sylskarpt bilde med fine og naturlige farger. Denne skjermen nærmest trygler om å få vise bilder og video.

Xperia X10 er uten tvil den kjappeste smarttelefonen Sony Ericsson-har lansert til nå. Både navigering i menyer, åpning av programmer og oppstart av videoer skjer helt uten forsinkelser, og responsen er upåklagelig over hele linjen.

X10 er også den første telefonen fra Sony Ericsson med Android under panseret. Du får riktignok ikke den nyeste versjonen av operativsystemet, men 1.6. Dette er ikke noe stort minus, og det er ikke helt umulig at det kommer oppgraderingsmuligheter på et senere tidspunkt.

Egne "samlesider" for kontaktene dine

Xperia X10 bruker stort sett de originale Android-menyene, men Sony Ericsson har lagt inn et par egne endringer i grensesnittet. For eksempel Timescape-funksjonen. Dette er en samleside der du får opp all informasjon rundt personen du klikker deg inn på. Her finner du alt fra Facebook-oppdateringer til bilder, tekstmeldinger, e-post og anropslogg for den valgte kontakten. Praktisk!

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Vi får generelt et veldig positivt inntrykk av Sony Ericssons første Android-telefon. Her får du knall spesifikasjoner, et finfint operativsystem og en telefon som i det store og hele kjennes veldig "riktig" ut. 

På vei til markedet

Vi kommer tilbake med en full test av X10 straks vi har fått tak i et testeksemplar, noe som faktisk ikke ser ut til å være veldig lenge til. X10 skal ut på markedet allerede i første kvartal i år. Altså senest neste måned.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.