MOBIL

Lyntest av Sony Ericsson Xperia Active

Sony Ericsson Xperia Active er kjapp, tjukk og tåler vann.

29. juni 2011 - 18:25
Vis mer

Vi fikk i dag anledning til å kikke nærmere på Sony Ericssons to ferskeste Android-telefoner, som kommer på markedet i Norge til høsten. Etter å ha blitt sjarmert av den syltynne Xperia Ray var det på tide å ta en titt på den minst like interessante telefonen Xperia Active.

LES LYNTESTEN AV XPERIA RAY HER

Hva gjør Xperia Active spesiell?

Det unike med Xperia Active er selvsagt at den er IP67-sertifisert. Dette betyr enkelt og greit at den er støvtett og kan senkes i vann ned til én meters dybde i 30 minutter uten å ta skade av det. 

Dette er den andre Android-telefonen i verden med disse egenskapene, og blir dermed Motorola Defys første konkurrent.

Vi har forøvrig laget en spesifikasjonsduell du kan lese om du lurer på hvilken av disse to som passer best for deg.

Kompakt

Det første som slår oss når vi holder Xperia Active er hvor vanvittig kompakt den er. I motsetning til Motorola Defy som har samme form som en hvilken som helst annen Android-telefon, er Active langt kortere, men til gjengjeld tjukkere.

Nederst på høyresiden har Sony Ericsson fått på plass et kraftig feste, slik at du kan henge telefonen rundt halsen, i beltet eller hvor du nå måtte ønske mens du hogger ved eller gjør andre villmannting. Denne stroppen følger med i pakken.

Telefonen veier 110,8 gram, noe som er en helt akseptabel vekt for en telefon som dette, og vi ser ikke for oss at denne blir noe problem å ta med seg på joggeturen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i TrondheimXperia Active er kompakt og knallsolid.

Vannfast tretommer

Skjermen i Xperia Active er ikke den største i verden, med sine spinkle tre tommer. Dette gjør ikke nødvendigvis veldig mye for målgruppen, som heller vil sette pris på at den faktisk kan brukes selv om du har våte fingre.

Oppløsningen i skjermen er på 320 x 480 piksler, altså det samme som i produsentens kommende Mini-telefoner. Menysystemet er tilpasset den lille skjermen og oppløsningen.Hjørnesnarveiene har fått plass til mer enn étt ikon, og du kan legge snarveier direkte på skrivebordet.

Den største forskjellen fra fjorårets Xperia X10 Mini og X10 Mini Pro her er at du nå kan plassere flere enn ett ikon i hjørnesnarveiene, og dermed utnytter den begrensede plassen på skjermen bedre. Du kan også legge ikoner direkte på skrivebordet.Under bakdekselet finner du..enda et bakdeksel. Her kommer det ikke noe vann inn i elektronikken, med andre ord.

Kraft

Det er én ting vi liker veldig godt med Sony Ericssons telefoner i år, og det er at de har brukt den samme prosessoren og grafikkbrikken i alle telefonene sine, i tillegg til å kjøre på med mye arbeidsminne.

Under panseret på Xperia Active finner du en prosessor som klokker 1 GHz, grafikkbrikken Adreno 205 og 512 MB arbeidsminne.

Og da blir det faktisk ikke forsinkelser. Xperia Active reagerer lynraskt i både menyer og når du starter programmer, og føles i stor grad som en veldig krympet versjon av produsentens toppmodeller. 

Kameraet i telefonen tar bilder i fem megapikslers oppløsning, og kan filme i 720p. Du finner en egen kameratast på siden av telefonen, og kameraet starter kjapt når du trykker på den.

Blir det bra?

Om det er et sted det er marked for telefoner som tåler fukt og ytre påkjenninger, så er det her i Norge. Når telefonen i tillegg kan skilte med den samme prosessoren og grafikkbrikken som i Sony Ericssons toppmodeller, kan filme i 720p, er liten og kompakt og ferdiglastet med treningsprogrammer vil dette garantert bli en favoritt hos mange.

Sony Ericsson har ikke et eksakt tidspunkt for når du kan forvente å se denne telefonen i butikkhyllene, men anslår at den vil være på plass senest i oktober.

LES OGSÅ:

Disse mobilene må du se

DUELL: Sony Ericsson Xperia Active VS Motorola Defy

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.