MOBIL

Lyntest av Samsung Galaxy Note

Vi er ikke helt sikre på om vi skal definere Galaxy Note som mobiltelefon eller tablet. Men vi liker den uansett.

3. nov. 2011 - 13:44
Vis mer

Vi er blant dem som valgte å ikke reise på IFA-messen i Berlin i september, og vi skal innrømme at vi derfor rev oss i håret da Samsung lanserte en oppgradert Galaxy SII, en 7,7-tommers tablet og ikke minst Galaxy Note akkurat der.

Men bedre sent enn aldri. Da vi var i London fikk vi både kikke på Google-telefonen Galaxy Nexus og et eksemplar av Galaxy Note.

LES OGSÅ:

Alt om Galaxy Note

Lyntest av Samsung Galaxy Nexus

Kort fortalt om Galaxy Note

Galaxy Note er en av Samsungs kommende toppmodeller, og har både doble prosessorkjerner og kraftig grafikkbrikke. Skjermen har en oppløsning på hele 1280 x 800 piksler og en størrelse på 5,3 tommer.

Dette gjør naturlig nok at vi snakker om svære saker. Galaxy Note veier 178 gram og har en bredde på drøyt 8,3 centimeter.



Galaxy Nexus (t.v.) er svær, men ikke når du legger den ved siden av Galaxy Note.

Hva gjør Galaxy Note spesiell?



Tykkelsen er det ikke noe å si på - 9,7 mm er imponerende for en sak som dette.

Det er først og fremst formatet som gjør at Galaxy Note skiller seg ut. Vi er ikke helt sikre på om vi skal definere denne som en mobiltelefon eller tablet.

Og det er jammen ikke Samsung heller, som du kan se i reklamevideoen nederst i artikkelen.

Du får også med en såkalt S Pen, som er en pekepenn med en rekke fiffige funksjoner. I motsetning til i HTCs Flyer har pennen fått plass inne i selve apparatet, og trekkes ut ved behov.

Funker det?

Vi har veldig sansen for hvordan Galaxy Note er i bruk. Den er for det første svært rask, noe som ikke kommer som noen stor overraskelse med tanke på maskinvaren. Her går ting unna i et durabelig tempo.

Kvalitetsfølelsen er også god, og vi får inntrykk av at apparatet er godt bygget når vi holder det i hendene.



Skjermen er strålende til surfing.

Super HD AMOLED-skjermen leverer også varene. Med HD-oppløsning fordelt på 5,3 tommer får du et sylskarpt bilde, og den er helt fri for forsinkelser når du trykker på den. Fargene er også svært friske.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Dette er en maskin som nærmest trygler om å bli brukt til surfing, film og annet som funker best på stor skjerm med høy oppløsning.



Du får naturlig nok plass til mye mer på denne skjermen enn i en vanlig mobil.

Skjermspesifikasjonene gjør også at du får plass til langt mer detaljer i bildet samtidig. Menyene har flere ikoner, startskjermen har mer plass til widgets og ting og e-postklienten kan vise flere meldinger og mer omfattende forhåndsvisninger. Her får du kort fortalt oversikt.

Stylusen er tilbake

At du også får med pekepennen S Pen er et klart plusspoeng. Denne har en rekke forskjellige bruksområder. Du kan for eksempel bruke den til å skrive (altså, som i "vanlig håndskrift") direkte på skjermen eller ta skjermbilder.

I videoen nedenfor viser Samsungs Stig-Ove Langø hvordan S Pen er i aksjon.

Vel så viktig som spesialfunksjonene du får med S Pen er det at du også kan bruke den til å navigere med.

For det er ikke til å komme utenom at Galaxy Note for de fleste vil være altfor stor til at det funker å bruke den med én hånd. Mest sannsynlig kommer du altså til å holde den i den ene håndflaten og bruke den andre hånden til å navigere med - og da er det plutselig veldig naturlig å bruke en pekepenn.

Også i hvitt

I året som har gått har vi skrevet både én og to artikler som ikke byr på annet nytt enn at telefoner kommer i hvitt. Samsung har registrert at dette er noe folk bryr seg om, og har allerede fra starten av klar en hvit variant av Galaxy Note.



Note leveres også i hvitt.

Blir det bra?

Galaxy Note er utvilsomt et produkt for spesielt interesserte. Den er for stor til at den er særlig praktisk å bære rundt på i vanlige bukselommer, og du kan også forvente et blikk her og der om du snakker i den på samme måte som du snakker i Xperia Mini-en din.

Men dette vil nok være uvesentlige momenter for de som venter på en sak med stor skjerm, mye kraft og pekepenn, og vi mistenker at Galaxy Note treffer en vesentlig målgruppe rett i hjertet.

Galaxy Note skal komme på markedet i løpet av måneden, og vil ha en prislapp på drøyt 5700 kroner.

Her er for øvrig Samsungs reklamesnutt for Galaxy Note:

LES OGSÅ:

Maktdemonstrasjon fra Samsung

Telefonene som gav oss bakoversveis

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.