MOBIL

Lyntest av LG GD880 Mini

Vi har tafset på det som skal være verdens minste 3,2 tommers trykkskjermtelefon. 

17. feb. 2010 - 14:27
Vis mer

LG, som er en av hovedsponsorene for Mobile World Congress, befinner seg ironisk nok ikke inne på selve messeområdet, men i et eget lokale rett utenfor gjerdene. Etter mye om og men fant vi frem til produsenten, og fikk plukke litt på det som skal være verdens minste 3,2-tommers trykkskjermtelefon: GD880 Mini.

Med en tykkelse på knappe 10,6 mm og en vekt på 99 gram er GD880 en telefon som er lett å ta med seg. Utformingen er imidlertid så langt fra avrundet som du kommer. Her snakker vi spisse kanter i på alle sider. Vi foretrekker personlig litt “mykere” designløsninger, men dette er en ren smakssak.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Skarp og responsiv skjerm

Telefonen har fått en 3,2 tommers kapasativ trykkskjerm med en oppløsning på 480 x 854 piksler. Høy oppløsning på et forholdsvis lite område betyr oftest skarpt bilde, og GD880 er ikke noe unntak.

Skjermen er også responsiv, og det er null problem å navigere gjennom menyene med fingrene. De forskjellige programmene starter også raskt, og vi opplever telefonen som rimelig kjapp. 

Dette er imidlertid ikke uten unntak. Det alfanumeriske skjermtastaturet henger ikke helt med i svingene, og vi måtte trykke flere ganger enn det som burde være nødvendig for å få opp bokstavene vi var ute etter. Qwerty-tastaturet er heldigvis bedre, men også dette henger litt etter.

Det er i denne sammenheng viktig å presisere at telefonen vi fikk prøve var en utstillingsmodell, og at den versjonen som lanseres i butikkene mest sannsynlig vil ha nyere software.

Satser hardt på synkronisering

GD880 Mini er, til tross for størrelsen, ikke noen teknologisinke. Her får du internetthastigheter på opp til 7,2 Mbps via HSDPA, WLAN-støtte og innebygd GPS.

Det er en grunn til at telefonen har fått såpass omfattende internett-egenskaper. GD880 Mini er nemlig LGs første modell med LG Air Sync, som er en tjeneste som skal gjøre det lettere å synkronisere det du gjør på PCen mot mobiltelefonen. For eksempel vil historikken fra nettleseren på datamaskinen din, automatisk synkroniseres med nettleseren i GD880. Også bildegallerier, kontakter, avtaler og annet innhold vil oppdateres på både PC og mobil. Synkroniseringen skjer både lokalt og over internett.

GD880 burde også levere varene på multimediefronten. Med en skarp og stor skjerm, utgang for 3,5 mm minijack (som lar deg bruke ditt eget hodesett) og støtte for minnekort på opp til 32 GB, burde du ha det som trengs for å bruke telefonen til både film og musikk. Vi fikk ikke testet dette i praksis, da telefonen vi prøvde ikke hadde film- eller musikkfiler lagret.

Konklusjon

Det foreløpige inntrykket vi har av LG GD880 er stort sett positivt. Her får du det meste av teknologi og funksjoner pakket inn i en stilfull og liten telefon, og vi mistenker at den heller ikke er noen sinke på multimedia, selv om vi ikke fikk prøvd ut dette i praksis.

Vi antar (og håper) at softwaren på den telefonen vi prøvde, blir oppdatert før telefonen kommer på markedet. Særlig skjermtastaturet hadde hatt greit av en liten overhaling.

Ellers er dette et svært spennende produkt, og det skal bli interessant å med tiden få teste ut LGs nye synkroniseringsløsning i praksis. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.