MOBIL

Lyntest av HTC Wildfire S

HTCs billigste Android-telefon har fått en snerten oppfølger.

 

I motsetning til flere av konkurrentene lanserte ikke HTC noen veldig oppsiktsvekkende produkter under Mobile World Congress forrige uke, men kom istedenfor med det man kan kalle moderate oppgraderinger av tidligere modeller.

Les også: Stor lansering fra HTC

I tillegg til HTC Incredible S, Desire S, en tablet og to Facebook-telefoner fikk også fjorårets budsjettmodell HTC Wildfire en oppfølger: Wildfire S.

Hva gjør HTC Wildfire S spesiell?

Wildfire S blir akkurat som forgjengeren den billigste Android-telefonen du får tak i hos HTC. Med mindre skjerm, svakere prosessor og generelt beskjedne spesifikasjoner er dette en telefon for de som vil ha Android 2.3 i et hendig format uten å blakke seg.


TVILLING: Wildfire S til venstre, fjorårets Wildfire til høyre.

Wildfire S har fått noen vesentlige oppgraderinger siden sist. Skjermen har nå en oppløsning på 320 x 480 piksler, noe som gir et langt kvassere bilde enn på den originale Wildfire, som kun har 240 x 320 piksler.

På teknologisiden er det også nyheter. Her finner du støtte for den trådløse nettverksstandarden 802.11n, mens det høyeste du fikk på forgjengeren var 802.11g. Telefonen har i tilegg fått den nyeste Bluetooth-standarden, altså 3.0.

Prosessoren i telefonen kjører på 600 MHz, og telefonen har 512 MB RAM.

I tillegg til bedre spesifikasjoner, har Wildfire S fått noen små endringer i designen, og med en totalvekt på 105 gram er den 13 gram lettere enn forgjengeren.

Funker det?

Om du var i målgruppen for Wildfire, er du i målgruppen for Wildfire S. På samme måte som med Desire S har HTC beholdt det som gjorde forgjengeren unik, samtidig som du får følelsen av en ny telefon.


LITEN: Wildfire S veier bare 105 gram, og er sprekere enn forgjengeren. 

Her får du en sprek og snerten mobil med hissigere maskinvare enn forgjengeren, noe du merker på mer responsive menyer og bedre bilde. I tillegg har du støtte for det du trenger av teknologi, i tillegg til alle funksjonene du får med Android 2.3 - for eksempel Exchange.

Du vil selvsagt ikke få like bra multimedieopplevelse som med kraftigere spekkede telefoner som Incredible S, men dette er nok heller ikke det viktigste for målgruppen her.

Blir det bra?

Det vil alltid være et marked for billigere Android-telefoner, og ut fra den korte tiden vi fikk med Wildfire S ser dette ut til å være en modell som gir deg mye for pengene.


SNERTEN: Wildfire S er en hyggelig, sprek og rimelig telefon.

Nå er det imidlertid ikke slik at det er manko på billige Android-telefoner. De kinesiske gigantene Huawei og ZTE vil nok sørge for beinhard konkurranse her i landet, med telefoner som ZTE Blade til 1500 kroner. LG har også imponert med Optimus One, og vi blir overrasket om ikke denne får en oppfølger innen rimelig tid.

Vi kommer tilbake med en full test av HTC Wildfire S når den er på vei til butikkene en gang i andre kvartal.

Les mer om: