MOBIL

Lyntest av HTC Sensation XL

Godlyd og storskjerm.

21. okt. 2011 - 13:32

HTC har ikke tenkt å parkere for året helt enda, og har i disse dager en rekke nye modeller på vei ut på markedet. Denne uken har vi sett på fire av dem, og kommer fortløpende til å kjøre ut sniktitter.

LES MER:
Bedre lyd, flere modeller, enklere menyer

Lyntest: HTC Sensation XE

Lyntest: HTC Rhyme

Lyntest: HTC Explorer

HTC er ikke redd for å bruke opp Sensation-navnet. Vi har allerede sett nærmere på Sensation XE, og nå er det altså Sensation XL som står for tur.  

Vi må understreke at vi ikke har fått mer enn noen minutter med hver telefon, så denne artikkelen er basert på rene førsteinntrykk.

Kort fortalt om HTC Sensation XL

HTC Sensation XL kan best beskrives som Android-versjonen av HTC Titan, med 4,7 tommers skjerm, samme systembrikke og samme størrelse.


Beats-logoen er på plass.

Hva gjør Sensation XL spesiell?

Sensation XL er én av foreløpig to Beats-telefoner. Den andre er Sensation XE. Dette innebærer at lydbrikken i telefonen automatisk aktiverer lydprofiler tilpasset de forskjellige Beats-hodesettene om du kobler dem til.

Det er også spesielt i seg selv at skjermen er 4,7 tommer stor, og dermed blant de største skjermene du får tak i i en mobiltelefon i dag.

Oppløsningen er imidlertid ikke like høy som på Sensation, noe som skyldes at denne har svakere grafikkbrikke. Her får du den "vanlige" Android-oppløsningen på 800 x 480 piksler.

I tillegg leveres denne telefonen i to forskjellige utgaver, der den ene er en "Limited Edition" som blant annet inkluderer Beats Solo-øreklokker i esken istedenfor vanlige øreplugger (altså Beats-øreplugger). Denne koster 300 kroner mer enn originalversjonen.

Ellers er det mye vi har sett før her. 1 GHz prosessor, 768 MB RAM og grafikkbrikken Adreno 205. Nøyaktig samme kraft som HTC Desire S, Desire HD og Incredible S, med andre ord.

Funker det?

På samme måte som med Sensation XE merker vi også her soleklar forskjell på lyden når du kobler til et Beats-hodesett, og skjermen har en størrelse som egner seg svært bra til film.

Her er det altså multimedia som er vektlag, og ut fra det vi har sett til nå gjør telefonen en flott jobb her. 


Musikk og film er telefonens sterkeste sider.

Vi opplevde telefonen som rask og grei, uten at vi fikk presset maskinvaren. Den har imidlertid langt fra den samme kraften som Sensation-modellene eller Evo 3D, så om det er ytelse du er ute etter vil nok disse være bedre valg.

Blir det bra?

Vi likte godt Sensation XL, som burde falle i smak hos de som er ute etter størst mulig skjerm og skikkelig lyd. Med Android 2.3.5 og Sense 3.5 på plass er du også oppdatert på programvaresiden.


Nest nyeste Android-versjon og nyeste Sense-utgave.

Det som kan felle denne telefonen er prisen. Den vanlige utgaven skal koste 6500 kroner, mens Limited Edition-varianten med Beats Solo-hodesett i esken vil lande på 6800 kroner. Dette er stivt selv etter at du har trukket fra normalprisen på Beats Solo, som ligger på rundt 1500 kroner.

LES OGSÅ:

Bedre lyd, flere modeller og enklere menyer fra HTC

Lyntest av HTC Sensation XE 

Lyntest av HTC Explorer

Er HTC Vigor den tredje Beats-mobilen?

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.