MOBIL

Lyntest av HTC Sensation XE

Vi har sett på Beats-versjonen av Sensation.

20. okt. 2011 - 14:17

Denne uken har vi blant annet vært på besøk hos HTC, der vi både fikk bagels, kaffe og utfyllende info om Beats-samarbeidet.

Vi benyttet også anledningen til å kikke litt nærmere på produsentens ferskeste mobiltelefoner: Sensation XE, Sensation XL, Explorer og Rhyme.

LES OGSÅ:

Lyntest av HTC Sensation XL

Lyntest av HTC Rhyme

Lyntest av HTC Explorer

Nå fikk vi langt fra nok tid med hver modell til å skrive en avhandling om styrker og svakheter, men noen førsteinntrykk kan vi dele.

Kort fortalt om HTC Sensation XE

Oppskriften på Sensation XE er ganske enkel: Ta en HTC Sensation, øk klokkefrekvensen i de doble prosessorkjernene fra 1200 til 1500 MHz og legg inn tre lydprofiler som er tilpasset de forskjellige klassene av Beats-hodesett. Avslutt med å gi telefonen noen røde detaljer og legg et ekstra stort minnekort (16 GB) og et par Beats by Dr. Dre-øreplugger i esken, og du er i mål.

Eller, ihvertfall nesten. Både den økte prosessorhastigheten og Beats-profilene gjør at telefonen trenger mer strøm enn originalen, så batterikapasiteten er økt fra 1520 mAh til 1730 mAh.Røde detaljer viser at dette er en Beats-versjon av Sensation.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Hva gjør Sensation XE spesiell?

Det som skiller Sensation XE fra mengden er at den er blant de første som leveres med Beats-teknologien. Dette innebærer kort fortalt at gjengen hos Beats har tatt tak i lydbrikken og lagt inn tre lydprofiler som er spesialtilpasset de forskjellige klassene av Beats-hodesett.

For ordens skyld: Endringene er 100 prosent programvarebasert. Telefonen har nøyaktig samme innmat som søstermodell Sensation, bortsett fra batteriet. 

Dette gjelder også systembrikken, en Qualcomm MSM8260, der klokkefrekvensen i prosessorene er klokket opp til 1,5 GHz. 

Funker det?

Ytelsesmessig er denne telefonen i toppklasse, uten at vi skal skryte på oss at vi merker noen forskjell fra den originale Sensation. 

Her skal vi igjen understreke at vi har hatt svært begrenset tid med telefonen, og at vi baserer inntrykkene våre på generell respons i menyer og apps. Vi har altså ikke vært i nærheten av å legge press på maskinvaren.Den røde B-en i venstre hjørne dukker automatisk opp når du kobler til et Beats-produkt, og indikerer at riktig lydprofil er aktivert.

Vi trengte imidlertid ikke lange tiden på å fastslå at det virkelig er forskjell på lyden med og uten Beats-profilen aktivert. Vi koblet vårt eget Beats Solo HD-hodesett til telefonen, som automatisk fant riktige lydinnstillinger og gav oss langt mer trøkk enn det vi er vant til.

Vi ser frem til å prøve ut denne funksjonen skikkelig, og ikke minst med vår egen musikk.

Blir det bra?

Sensation XE leveres med stort minnekort, Beats-øreplugger og har ut fra det lille vi har hørt til nå svært bra lydkvalitet ved musikkavspilling. Rent personlig synes vi også utseendet er enda mer tiltalende enn før med røde detaljer på plass.Du kan deaktivere Beats Audio for å spare batteri.

Dette er definitivt en telefon som vil vekke oppmerksomhet blant de som er ute etter en musikktelefon med kvasse spesifikasjoner. Om det hovedsaklig er hastighet du etter vil nok spørsmålet være om du er villig til å betale en tusenlapp mer enn originalen for større minnekort, bedre batteri og Beats-øreplugger i esken.

XE-utgaven er i skrivende stund annonsert for 4800 kroner og oppover (prisjakt.no).

Bonusspørsmål for deg som har Sensation:

Dersom du er en Sensation-eier tør vi vedde RAM-brikkene våre på at du nå sitter med samme spørsmål som vi gjorde:

Vil HTC slippe løs en oppdatering som gir originalen de samme spesifikasjonene som Sensation XE?

Svaret fra produktsjef i HTC Norden, Christer Högström, vil sannsynligvis ikke falle i smak.

- Vi har ingen planer om å oppgradere Sensation til 1,5 GHz og Beats. Dette da brukeren får mindre batterikapasitet om vi klokker opp den originale. 

Dette lukter det custom ROM av, spør du oss. 

LES OGSÅ:

Bedre lyd, flere modeller og enklere menyer fra HTC

Lyntest av HTC Rhyme

Lyntest av HTC Sensation XL

Lyntest av HTC Explorer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.