MOBIL

Lyntest av HTC Rhyme

Tilbehør og design skal lokke deg til å kjøpe denne godsaken.

24. okt. 2011 - 12:56

HTC har i likhet med Sony Ericsson knust på med forskjellige mobiler rettet mot forskjellige målgrupper. Og med Rhyme er det tilbehør og design som skal få deg til å dra visaen.

LES OGSÅ:

Bedre lyd, flere modeller, enklere menyer

Lyntest: HTC Sensation XE

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Lyntest: HTC Sensation XL

Lyntest: HTC Explorer

Kort fortalt om HTC Rhyme

Rhyme er designet av kvinner - men HTC understreker at den er like mye beregnet på menn. Telefonen er i klassisk HTC-stil støpt i ett stykke aluminium, og har en svært fyldig tilbehørspakke.Rhyme er designet av kvinner - men laget for begge kjønn.

Telefonen har fått forholdsvis mye kraft - her finner du systembrikken Qualcomm MSM 8255 bak fasaden, noe som betyr 1 GHz prosessor og grafikkbrikken Adreno 205. Arbeidsminnet er på 768 MB.

Hva gjør HTC Rhyme spesiell?

Det spesielle med Rhyme er hovedsaklig tilbehørspakken. Den nordiske versjonen selges med en "Charm", som enkelt og greit er en lysdiode som kan henge ut av bagen eller vesken din. Når du får melding eller en innkommende samtale vil denne gi deg beskjed om dette ved å blinke.Denne dokkingen gir deg høyttalere og lading i ett.

Du får også med en dokkingstasjon som i likhet med telefonen har minimalistisk design. Dokkingen har innebygde høyttalere og gjør at telefonen i praksis får de samme egenskapene som en klokkeradio. Når telefonen ligger i dokkingen blir den også ladet.

Selv ørepluggene er spesielle. Disse har fått flat ledning, noe som skal forhindre at den krøller seg.

Funker det?

Vi lot oss sjarmere av Rhyme. Av tilbehøret likte vi spesielt den medfølgende dokkingstasjonen er både pen og fungerer flott, i tillegg til at lyden i høyttalerne faktisk er ganske så fyldig og god.

Små detaljer som at den også lader via egne kontakter på baksiden av telefonen - altså ikke gjennom Micro-USB-kontakten - er også stilig, og gjør det svært lettvint å dokke telefonen. Rhyme går ellers inn i en egen "dokk-modus" som dimmer skjermen, viser klokkeslett og annet - alt etter hva du bruker den til.

Selve telefonen er selvsagt det viktigste. Her får du en 3,7 tommers skjerm med en oppløsning på 480 x 800 piksler, noe som gir et skarpt og fint bilde. Maskinvaren er også mer enn kraftig nok for en telefon som dette, og vi opplever Rhyme som kvass i responsen.

Du får ellers Android 2.3.5 og den nyeste Sense-versjonen, altså Sense 3.5. Her er ting forenklet i forhold til tidligere versjoner, med større ikoner, mer oversikt og et generelt "renere" utseende".Oppdatert på både Android- og Sense-fronten.

Designmessig synes vi denne telefonen minner mye om flere andre HTC-telefoner, som Sensation og Desire S - uten at det er noen ulempe. Her får du bra byggekvalitet, en passelig størrelse og rene detaljer.

Blir det bra?Rhyme har en hendig størrelse.

HTC Rhyme er definitivt et velkomment innslag i butikkhyllene, og vi liker at HTC tenker nytt i forhold til tilbehør.

Med såpass mye tilbehør er det ikke helt til å unngå at prisen blir ganske høy. En Rhyme med dokkingstasjon, charm og øreplugger med flat ledning koster ifølge prisjakt.no fra 3900 kroner. Men da får du også en temmelig unik pakke vi tror mange vil sette pris på. 

Full test av HTC Rhyme leser du for øvrig her på Mobili i løpet av første halvdel av november.

LES OGSÅ:

Bedre lyd, flere modeller og enklere menyer fra HTC

Lyntest av HTC Sensation XE 

Lyntest av HTC Sensation XL

Lyntest av HTC Explorer

Er HTC Vigor den tredje Beats-mobilen?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.