MOBIL

Lyntest av HTC Explorer

Vi har sett på HTCs nye budsjettmobil.

24. okt. 2011 - 15:57

I løpet av uken som har gått har vi fått kikket på HTCs nykommere og fått vite en hel del om produsentens satsingsområder fremover. I tillegg til telefoner med svære skjermer, Beats-teknologi og spenstig tilbehør har selskapet også en billigere telefon på vei: Explorer.

LES OGSÅ:

Lyntest: HTC Sensation XE

Lyntest: HTC Sensation XL

Lyntest: HTC Rhyme

Kort fortalt om HTC Explorer

Explorer er ifølge HTC en telefon for de som vil ta steget over til en smarttelefon, noe også navnet underbygger. Dette er en enkel Android-modell som i stor grad har den samme maskinvaren som Wildfire S, altså produsentens budsjett-alibi frem til nå. Explorer har Android 2.3.5.

Forskjellene rent spesifikasjonsmessig er at Explorer har noe svakere kamera, og at den naturlig nok har nyere Android- og Sense-versjon. Her får du Android 2.3.5 og Sense 3.5.

Med 3,2 tommers skjerm, 320 x 480 pikslers oppløsning og 600 MHz-prosessor er det altså ikke snakk om noen kraftpakke her, men det er heller ikke meningen.Explorer er liten og lett.

Telefonen er ellers liten og lett og har fått bakdeksler med gummiert overflate, noe vi antar gjør den mer solid.

Hva gjør HTC Explorer spesiell?

Explorer har i bunn og grunn få elementer som stikker seg ut. Dette er en low-end-telefon med de spesifikasjonene du kan forvente.

Funker det?

Liten skjerm, lav oppløsning og svak maskinvare er kanskje ikke drømmen for alle der ute, men samtidig er det nok av folk som først og fremst ser på pris, og vil ha en mobil som er lett å bruke.Gummien på baksiden gir godt grep og vil nok også absorbere litt av støtet om du mister telefonen.

Ut fra de få minuttene vi fikk med telefonen fikk vi et positivt inntrykk av både respons og brukervennlighet, uten at vi skal konkludere med noe som helst på dette tidspunktet.

Vi liker også at den har en bakside av gummi, noe som både gir et bra grep og sannsynligvis absorberer en del om du skulle miste telefonen i bakken.

Blir det bra?

Explorer kastes inn i en kategori som stadig vokser: Rimelige Android-mobiler. HTC kunne foreløpig ikke gi oss noen detaljer rundt prisen - bortsett fra at den skal være billigere enn Wildfire S.Prisen vil nok være avgjørende for de som vurdere denne.

Nettbutikkene har foreløpig satt en prislapp på rundt 1900 kroner ifølge Prisjakt.no. Om dette blir den endelige prisen har du en rekke bedre spesifiserte telefoner innen rekkevidde, for eksempel Huaweii U8800 og Sony Ericssons brilliante Xperia Mini.

LES OGSÅ:

Bedre lyd, flere modeller og enklere menyer fra HTC

Lyntest av HTC Sensation XE 

Lyntest av HTC Sensation XL

Lyntest av HTC Rhyme

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.