MOBIL

Lyntest av HTC Desire S

MWC 2011: Vi har sett nærmere på HTC Desire S, som tar over stafettpinnen etter fjorårets Desire.

18. feb. 2011 - 16:06

PS! Vi er ferdige med den fullstendige testen av Desire S. Den kan du lese her!

HTC lanserte fem nye telefoner og en tablet på tirsdag. Vi har sett nærmere på den ene nykommeren: HTC Desire S.

Hva gjør Desire S spesiell?

Desire S vil nok selge mye på det faktum at en er oppfølgeren til fjorårets suksesstelefon, Desire. Her har HTC holdt seg tro mot både størrelse og design, samtidig som maskinvaren har blitt oppgradert og Android 2.3 har kommet på plass. LIKHETER: Desire S minner mye om fjorårets Desire og Legend.

Systembrikken i Desire S er Qualcomms MSM8255. I denne brikken finner du en prosessor som yter 1 GHz, i tillegg til grafikkbrikken Adreno 205. Du får også 768 MB arbeidsminne. Dette er forøvrig nøyaktig samme maskinvare som står i HTC Desire HD.

Skjermen er den samme som står i forgjengeren (dersom du ikke har AMOLED-utgaven, vel å merke), altså en S-LCD med 480 x 800 pikslers oppløsning og en størrelse på 3,7 tommer.

Funker det?LETT OG DEILIG: Desire S (t.h.) veier 50 gram mindre enn Desire Z, og er skåret ut i ett stykke aluminium. 

HTC har forstått en veldig vesentlig ting når de lager oppfølgere til telefonene sine - du bør ikke forandre for mye på noe som funker.

At du straks får følelsen av å holde en Desire i hendene er i så måte ikke noe minus. Med designelementer som helt åpenbart er hentet fra HTC Legend, for eksempel at telefondekselet er skåret ut i ett stykke aluminium, er heller ikke noe minus.

Sprek

Forskjellen fra Desire merker du straks du begynner å bruke telefonen. For det første har du her den nyeste Android-versjonen, altså 2.3 Gingerbread, og nyeste versjon av Sense. Her går ting jevnt over glattere enn på Desire, og responsen i alt fra oppstart av programmer til nettleser er forbedret.YTELSE: HTC tøffer seg ved å la Quadrant ligge installert på demomodellene sine. Og her forstår vi hvorfor.

Den gode responsen går igjen når du skal åpne bilder og videoklipp, og kameraet starter også kjapt. Her må vi nesten nevne at du ikke får dedikert kameratast på Desire S, noe som gjør det et par hakk mer knotete å ta bilder på farten.

Som forventet er også skjermen god, med bra bildekvalitet og øyeblikkelig tilbakemelding når du trykker på den.

Blir det bra?

I motsetning til Samsung og LG, som har kjørt på med doble prosessorer og andre kraftige oppgraderinger i maskinvaren, har HTC foreløpig valgt en mer beskjeden oppgradering av maskinvaren. I Desire S finner du den samme systembrikken som i Desire HD, den samme skjermen som i Desire og en design som åpenbart er inspirert av Legend, samtidig som Desire-elementene i stor grad er beholdt.DESIGN: Desire S-designen er åpenbart inspirert av Legend, som også er skåret ut i ett stykke aluminium.

Kort oppsummert føles Desire S som en hissigere, penere og mer oppdatert versjon av den originale Desire.

Og vi tipper at dette er akkurat det veldig mange ønsker seg. 

Samtidig ligger det litt i kortene at også HTC kommer med doble prosessorkjerner, bedre grafikk og større skjermer i kommende telefoner - de har ikke tenkt å sitte på fjorårets maskinvare mens konkurrentene flotter seg med nyvinningene fra Texas Instruments og Nvidia. 

Om et oppsiktsvekkende spesifikasjonsark er viktig for deg, spørs det om du ikke bør avvente litt og se om ikke HTC snart får på plass Qualcomms kommende dobbeltkjerne-spetakkel.

Vi kommer tilbake med en fullstendig test av HTC Desire S når den nærmer seg butikkhyllene en gang i andre kvartal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.