MOBIL

Lyntest: Asus Padfone Infinity

MWC 2013: Asus-toppmodellen er rålekker og råsterk.

27. feb. 2013 - 16:35

Asus lanserte på mandag sitt nyeste tilskudd i mobilavdelingen sin: PadFone Infinity. Vi fikk anledning til å leke noen minutter med den.

LES OGSÅ: Her er Asus' nye PadFone

Kort fortalt om Asus PadFone Infinity



Telefonen kan dokkes i et "tomt" nettbrett.

PadFone Infinity bygger på samme konsept som de to forgjengerne - vi snakker altså om en mobiltelefon du kan dokke i et nettbrett. Selve nettbrettet er i praksis bare en 10,1-tommers skjerm med batteri, mens all programvaren befinner seg i telefonen. 

Nytt i år er at Asus har valgt komponenter fra øverste hylle når de har satt sammen telefonen. Her får du en fem-tommers S-IPS-skjerm som kjører ut en oppløsning på 1920 x 1080 piksler. 

Høy oppløsning krever kraftig maskinvare, og Asus har gått for Qualcomms nye Snapdragon 600-brikke. Denne har fire prosessorkjerner på 1,7 GHz, kombinert med grafikkbrikken Adreno 320 og 2 GB arbeidsminne (RAM).

Du får ellers LTE med støtte for de norske frekvensene, slik at du kan surfe i svært høye hastigheter.

LES OGSÅ: Alt du trenger vite om LTE

Det er ikke bare de interne komponentene som er påkostet - med deksler av børstet aluminium er PadFone muligens også den mest elegante nykommeren her i Barcelona. 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling



Kvalitetsfølelsen her er upåklagelig.

Funker det?

Det første som slår oss når vi holder Asus Padfone Infinity i hendene er at den er vanvittig bra bygget. Her er det ingen slark eller knirking, og den børstede aluminiumsfinishen ser bra ut. Den føles heller ikke veldig stor med tanke på at den er utstyrt med en fem tommers skjerm og ellers massiv maskinvarekraft.



Telefonen er svært solid, med deksler i børstet aluminium.

Super-IPS-skjermen leverer et sylskarpt bilde, noe som ikke kommer som en overraskelse med tanke på oppløsningen. Vi synes også fargegjengivelsen er god.

Telefonen oppfører seg ellers responsivt som få, noe du kan takke den råsterke maskinvaren for. Dette får vi igjen demonstrert i ytelsestestene vi har kjørt, der den makser grafikkmålingen NenaMark 2, og lander dobbelt så mange poeng som Huawei Ascend P2 i AnTuTu.



Dette er solide tall.

Kameraet i telefonen tar bilder i en oppløsning på 13 megapiksler, noe som er en gjenganger i årets telefoner. Du kan også filme i 1080p. Kameraet starter forholdsvis kjapt, og ut fra det vi kan se på skjermen blir kvaliteten veldig bra, selv i dårlig lys.

PadFone kjører ellers Android 4.2, og om det ikke er stock-versjonen så er det ihvertfall veldig, veldig nært. Her er det lite og ingenting Asus-innblanding i menyene.



1080p-skjermen er svært god.

Dokking

Det går ikke an å snakke om PadFone uten å nevne dokkingmulighetene. Du får nemlig kjøpt Infinity Pad, som er et "tomt" nettbrett du kan dokke telefonen i. Telefonen inneholder programvare som automatisk starter opp nettbrett-versjonen av Android når du plasserer den i holderen på baksiden, og du sitter igjen med et nettbrett som føles akkurat som andre Android-nettbrett.

Dette er langt fra noen omstendig prosess, og det går bare et par sekunder fra du plasserer telefonen i kontakten til du kan bruke nettbrettet. Like raskt går det den andre veien, altså når du fjerner telefonen.



Slik ser menysystemet ut når telefonen står i dokken.

Responsen oppleves omtrent lik som når du bruker PadFone på vanlig måte, noe som ikke kommer som noen stor overraskelse med tanke på at skjermen i nettbrettet er omtrent like tung å drive som skjermen i telefonen.

Alt i alt synes vi Asus PadFone Infinitiv leverer en finfin bruksopplevelse både i vanlig og dokket tilstand. Her får du en råsterk Android-telefon som gir deg en komplett nettbrett-opplevelse når den kobles til Infinity Pad.

Blir det bra?



PadFone er helt på høyde med konkurrentenes toppmodeller.

Vi liker å se på Asus' PadFone-modeller som et lite hint om hvordan vi kommer til å bruke telefonen i fremtiden, og er ikke i tvil om at vi vil få gradvis flere dokkingmuligheter i årene som kommer.

Nå er det også slik at PadFone gjør en ypperlig jobb som mobil alene, og er både råsterk, bra bygget og har en skjerm helt på høyde med resten av flaggskipstelefonene på markedet. Mange vil nok også sette pris på at Asus har lagt seg lite opp i menysystemet, så det meste du ser her er originale Android-løsninger.

Men det koster å være kar. Veiledende pris på en pakke med både telefon og nettbrett ligger i skrivende stund på drøyt 1000 euro for 64 GB-varianten, tilsvarende rundt 7500 kroner. Om selskapet holder godsaken i samme prisklasse som PadFone 2 kan du regne med å måtte betale rundt 6000 kroner for telefonen alene.

Det gjør den til en av de desidert dyreste Android-modellene på markedet, uten at det trenger bety at den flopper. De som er ute etter en løsning som dette har tross alt ingen andre alternativer.



Du kan forvente å måtte punge ut rundt 6 lapper for telefonen alene.

Interessert i andre mobilnyheter fra årets MWC?

Lyntest: ZTE Grand Memo

Lyntest: Nokia Lumia 720

Lyntest: Nokia Lumia 520

Lyntest: Huawei Ascend P2

Lyntest: Samsung Galaxy Note 8.0

Lyntest: Sony Xperia Tablet Z

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.