PRODUKSJON

Lund rydder Skogen

Fra 1. januar forenkles ledergruppen i Aker Kværner til seks områder. Dermed er det ikke plass for mannen som ledet Aker Maritime, Sverre Skogen.

Antall ledelsesnivåer er flatet ut for å få bedre kontroll med prosjektene og organiseringen av disse. Reduksjonen i stabene skal gjøre selskapet mer kundefokusert. Målet er at organisasjonen skal effektiviseres og tilpasses den markedssituasjonen som selskapet er i.

- Det siste året har vi styrket konsernet gjennom omfattende finansiell og industriell restrukturering og fullført fusjonen mellom Aker Maritime og Kværner Oil and Gas. Den nye konsernmodellen er et naturlig neste trekk i videreutviklingen av Aker Kværner, sier konsernsjef Helge Lund.

Keith Henry og Sverre Skogen som i dag leder henholdsvis forretningsområdene E and C og Oil and Gas, vil inntil videre fortsette i konsernet som sentrale rådgivere for konsernsjef Helge Lund. - Slik det ligger an vil Sverre Skogen slutte i konsernet i løpet av en ikke alt for lang tid, forteller informasjonsdirektør Geir Arne Drangeid.

Drangeid understreker at det sammenslåtte Aker Kværner er et helt annet konsern enn det gamle Kværner. Olje og gass - markedet utgjør 50 prosent av virksomheten.

- De aller fleste oppgavene i selskapet er knyttet til gjennomføring av prosjekter. Da må vi ha en effektiv organisasjon og god prosjektkontroll og ikke minst en solid finansieringsbase. Vi må på alle måter redusere risiko. Vi mener at den nye organisasjonen på konsernledernivå som trer i kraft ved nyttår, bidrar til dette.

Skipsverftene holdes separat

Aker Kværner organiseres i seks forretningsområder: Field Development Europe - Maintenance, Modifications and Operations (MMO) Europe - Oil, Gas and Process International - Subsea and Oilfield Products - E and C Americas - E and C Europe. Divisjonene Fiberline og Power i dagens forretningsområde Pulp and Paper blir lagt inn i det viktige E and C Europe-området, mens Chemetics-divisjonen og konsernets virksomheter i Australia vil rapportere til E and C Americas. Virksomhetene i Asia-Pacific blir inkludert i Oil, Gas and Process International.

Skipsverftene vil også etter reorganiseringen bli ledet av managementselskapet Aker Kværner Yards.

Dagens leder av olje- og gassvirksomheten i Houston, Jon Erik Reinhardsen, utnevnes til konserndirektør (Group Executive Vice President). Sammen med konsernsjef Helge Lund, konserndirektør og finansdirektør Trond Westlie og konserndirektør og stabsdirektør Finn Berg-Jacobsen, vil Reinhardsen utgjøre den nye konsernledelelsen. Lederne for forretningsområdene rapporterer til konsernledelsen.

- Tre av de seks forretningsområdene vil bli ledet fra Houston. Dette er viktigere for enn London var for Kværner. Houston er kjerneområdet for å vår virksomhet knyttet til Vest-Afrika, Sør- Amerika og Mexicogolfen, pluss for petrokjemivirksomhetene. Men jeg understreker at vi er langt mer edruelig når det gjelder kontorfasiliteter og boliger for våre ansatte enn det Kværner opererte med i London.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.