OLJE OG GASS

Lund må svare Oslo Børs

StatoilHydros konsernsjef, Helge Lund.
StatoilHydros konsernsjef, Helge Lund.
Mona StrandeMona StrandeJournalist
7. mars 2008 - 07:48

- Dette er såpass viktig at vi har bedt om en skriftlig redegjørelse fra StatoilHydro, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til Aftenposten.

Krever forklaring

I januar varslet StatoilHydros konsernsjef om at Snøhvit-problemene tidligst kan løses i 2010, noe som betyr store kostnader og tapte inntekter for selskapet. De øvrige aksjonærene fikk presentert en mindre dyster versjon.

- Vi har bedt StatoilHydro forklare hvorfor dette ikke er kommunisert tidligere og hvorfor dette eventuelt ikke skal være informasjonspliktig. Da må de mene at dette er "kjekt-å-vite-opplysninger", men ikke viktig informasjon for selskapet, sier Olsen.

- Ikke børssensitivt

Pressetalsmann Gisle Johanson i StatoilHydro sier til Aftenposten at de mener det ikke er informasjonspliktig eller børssensitiv informasjon:

- Dette er godt innenfor produksjonsguidingen vi ga om Snøhvit den 7. desember i fjor, og vi meldte da også at det er stor usikkerhet knyttet til dette anslaget. I tillegg ga vi produksjonsanslag for hele den norske sokkelen på kapitalmarkedsdagen i begynnelsen av januar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.