INDUSTRI

Lund lover ingenting

USIKKER: Helge Lund er usikker på oljeprisen og etterspørselen i markedet. derfor vi han fortsatt jage kostnader og sette strenge krav til prosjekter. - Vi vil fokusre på verdier og ikke volumer, sier han.
USIKKER: Helge Lund er usikker på oljeprisen og etterspørselen i markedet. derfor vi han fortsatt jage kostnader og sette strenge krav til prosjekter. - Vi vil fokusre på verdier og ikke volumer, sier han. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
18. mai 2009 - 07:49

– Vi vurderer fortløpende vår prosjektportefølje for å se om noen kan realiseres. Dette arbeider vi med daglig. Vi må hele tiden se på hvilke muligheter som ligger der, og deretter prioritere prosjektrekkefølgen, sier konsernsjef Helge Lund i StatoilHydro til Teknisk Ukeblad.

Les også: Krever offensiv fra StatoilHydro

Bedre tider

Han er usikker på framtida.

– Markedet er preget av usikkerhet og etterspørselen etter energi synker. Men heldigvis ser vi signaler nå som indikerer at markedet er i ferd med å snu. Utfordringen ligger i forholdsvis lave energipriser som sannsynligvis vil svinge en god del. Vi må intensivere arbeidet med kostnadsreduksjoner og effektivisere driften, sier Lund.Eget rørprosjekt

– Hva gjør StatoilHydro med materialproblemene som er oppdaget på en del rørforbindelser?

– Vi ser meget alvorlig på dette. Vi har opprettet et eget prosjekt hvor vi skal gjennomgå alle leveransene for å forstå problemstillingene. Vi må være sikre på at vi har integritet i logistikkjedene og at vi kan stole på leverandørene. Vi vil ha en full gjennomgang av våre og leverandørers kvalitetssikringsrutiner.

– Hvem skal betale for skadene?

– Foreløpig har ikke sett på kostnader eller hvordan dette skal fordeles, sier Helge Lund.

Les også:

Over to millioner

Siste kvartal produserte StatoilHydro i gjennomsnitt 2.074.000 fat oljeekvivalenter daglig.

Av dette kommer 491 000 fat, eller nær 25 prosent, fra selskapet internasjonale virksomhet.

Kommende kvartal regner Lund med at produksjonen vil øk ytterligere, ettersom Tahiti-feltet er satt i drift.

Da øker produksjonen med nær 30.000 fat til.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.