SAMFUNN

Luftvernkontrakt til Kongsberg

Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
29. nov. 2002 - 15:42

Kontrakter er inngått med Det norske Luftforsvaret og skal gjennomføres i samarbeid med det amerikanske selskapet Raytheon, som har inngått en separat kontrakt for oppgradering av radaren.

- NASAMS-systemet vil med denne oppgraderingen fremstå som det ledende luftvernsystemet innen NATO, og er meget godt forberedt til en eventuell deltagelse i fremtidige internasjonale operasjoner, sier direktør Odd Kyllingmark.

Oppdateringen gjør at det norske systemet kan delta i internasjonale oppdrag. Modifikasjonene muliggjør full integrering med andre NATO-systemer som øker forsvarsevnen, heter det i en pressemelding fra Kongsberg Gruppen.

Kontraktene er på 250 millioner kroner. Den gir ifølge dem selv interessante oppgaver innen utvikling og systemintegrasjon og er viktig for Kongsbergs satsing innen luftvernsystemer i det internasjonale markedet.

Kontrakten gir arbeid til 40 personer i tre år ved Kongsberg Defence & Aerospace. I tillegg kommer et betydelig antall underleverandører som også vil få oppdrag i perioden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.