OLJE OG GASS

Lover at Statoil skal lære av sine feil

Statoil-sjef Helge Lund starter mandag morgen en gjennomgang av kvalitetssikringen knyttet til brønnarbeid og oppfølging etter hendelser i Nordsjøen.
Statoil-sjef Helge Lund starter mandag morgen en gjennomgang av kvalitetssikringen knyttet til brønnarbeid og oppfølging etter hendelser i Nordsjøen. Bilde: Scanpix
22. nov. 2010 - 07:28

Statoil-sjef Helge Lund mener oljebransjen er mye tryggere nå enn for ti år siden. Han vedgår likevel at Statoil fortsatt ikke er gode nok når det gjelder sikkerhet.

Bakgrunn: Kraftig dom over Statoil

Statoil: Statoil følger pålegg

– Jobber mye med sikkerhet

Petroleumstilsynet (Ptil) konkluderer med at det bare var tilfeldig at vårens gasslekkasje på Gullfaks C ikke endte i katastrofe. Statoil har fått fire pålegg etter hendelsen, og Bellona har anmeldt selskapet til politiet.

– Olje- og gassindustrien generelt, og Statoil spesielt, jobber enormt mye med sikkerhet, og vi er mye bedre nå enn for ti år siden. Samtidig viser Gullfaks-hendelsen at vi ikke har vært gode nok, sier Lund til NRK søndag.

Offshore-arbeidere:

Flere forbedringspunkter

Han sier viktige forbedringspunkter er avdekket både i Statoils egen rapport og i Ptils rapport.

– Vi må etablere en læringskultur, og det betyr at vi skal erkjenne når vi ikke er gode nok, og det har vi ikke vært i denne situasjonen, sier Lund.

Statoil ignorerte Ptil: Statoil ignorerte Petroleumstilsynet

Møte i dag

Allerede mandag morgen skal han sammen med ledergruppa i konsernet begynne å gjennomgå kvalitetssikring knyttet til brønnarbeid og oppfølging etter andre hendelser i Nordsjøen.

Innen 10. desember må selskapet legge fram en plan for hvordan det pålagte arbeidet skal gjennomføres. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.