ENERGI

Louvre skrur av lyset tidligere for å spare strøm

Lysene på pyramiden foran Louvre i Paris og ved slottet i Versailles skal skrus av tidligere på kvelden. Årsaken er de høye strømprisene.

Louvre-museet i Paris. Pyramiden er opplyst på kveldstid, framover i et par timer mindre enn vanlig. Årsaken er energikrise.
Louvre-museet i Paris. Pyramiden er opplyst på kveldstid, framover i et par timer mindre enn vanlig. Årsaken er energikrise. Foto: NTB
18. sep. 2022 - 10:17

Frankrikes kulturminister Rima Abdul Malak sa i et intervju med radiostasjonen France 2 lørdag at lysene på glasspyramiden vil skrus av klokka 23. Vanligvis står de på til klokka 1.

Det skal også kuttes i strømbruken ved Versailles-slottet. Fasaden vil framover være opplyst fram til klokka 22, ikke 23.

Myndighetene i Paris har allerede kunngjort at lysene ved Eiffeltårnet og andre bygg vil bli skrudd av tidligere enn vanlig.

Abdul Malak mener tiltakene er gode, og sier de hjelpe med å mobilisere borgere og skape bevissthet. Men hun kaller det «symbolske steg», og sier at det må gjøres mer.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.