KRAFT

Lokker ungdom med vannkraftfilm

Tore Stensvold
19. mai 2008 - 07:00

Statkraft og de andre energibedriftene i Statkraftalliansen har laget en fire minutter lang video som skal lokke ungdom til å velge ingeniøryutdannelse.

Men ikke hvilken som helst retning. Kraftselskapene trenger flere ingeniører innen vannkraftteknologi.

Fortsatt potensial

Selv om Norge har utnyttet ca 50 prosent av landets vannkraftpotensial til å produsere ren energi, finnes det fortsatt mange oppgaver i Norge. Og ikke minst mener Statkraft at de kan lokke med en internasjonal karriere.

Ikke nok med det - ungdommens samnfunnsbevissthet smøres også.

Former framtida

De som velger å bli vannkraftingeniør kan være med på "å forme en spennede framtid og vær del av løsningen på verdens energibehov", som det sies i filmens avslutning.

Det påpekes at vi på verdensbasias kun har itnytte mellom fem og 10 prosent av verdens vannkraftpotensial. Statkraft mener det kan bli internasjonale utfordringer for ingeniører med den rette kompetansen. Og da er du med på å redde verden med ren energi, er budskapet.

Liker filmen Bra mottakelse

Ungdom som har sett filmen lar seg begeistre.

- Den ligner litt på Nøtteknekker-filmen som Aker Kværner hadde stor suksess med, sier Kjartan Orvedal fra Lindså. Tore Hårvik fra Mosjøen nikker samtykkende.

25-åringene er to av de første studentene som har sett den nye rekrutteringsfilmen fra energibedriftene i Statkraftalliansen.

God visualisering

- Filmen fremstilte oppgavene til vassdragsingeniørene veldig bra, både i forhold til hva man kan forvente å få av arbeidsoppgaver og satsingen på natur og miljø. Brukt på de rette plassene kan denne filmen trekke folk til bransjen, ikke minst fordi det nå er veldig fokus på nettopp natur og miljø.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.