Lokker ingeniører med patentkonkurranse

Lokker ingeniører med patentkonkurranse
HÅPEFULL: NECONs administrerende direktør Aslak Gundersen håper og tror konkurransen kan tiltrekke seg dyktige ingeniører. Bilde: NECON

Konkurransen går ut på at ingeniørene selv skal lete opp patenter og ideer, og deretter stemme fram sin favoritt.

- Vi har store forventninger til å treffe mange og har allerede fått en god del bidrag, sier administrerende direktør i NECON, Aslak Gundersen til TU.

Mye forskjellig

Til nå er bidragene mildt sagt varierte. Én håpefull har lastet opp “Flatulence Deodorizing Pad”, en innretning som består av aktivt kull som absoberer og filtrerer prompelukt. En annen viser fram et ørespeil som ligner mye på speilene tannlegene bruker. Forskjellen er at det er speil på begge ender, noe som gjør at man kan se inn i sitt eget øre.

Skal være enkelt

- Jeg ser at ingeniører er innovative og kreative. Jeg tror vi greier å pirre nysjerrigheten deres og få dem til å være med på slike ting, sier Gundersen.

- Patentverdenen er for mange et komplisert sted. Hvordan har dere tilpasset dere det?

- Vi har gjort det slik at dette både skal være enkelt og forstå og lett å legge inn på websiden, svarer han.

Vil ha mange med

Gundersen håper konkurransen kan tiltrekke seg dyktige folk.

- Vi håper å skape interesse rundt ting som gjør ingeniører til ingeniører. Etterspørselen i markedet er stadig økende, og da trenger vi flere dyktige folk inn i yrket. Det er veldig viktig for oss, forteller han.

Førstepremien i konkurransen er for øvrig en weekendtur for to til London Science Museum.

Advarer mot patentkrig

Les mer om: