OLJE OG GASS

Lokk på prosessen i StatoilHydro

Bilde: Illustrasjon
Tore Stensvold
12. juni 2008 - 22:27

De ansattes representanter møtte StatoilHydro-ledelsen i Samarbeidsutvalget i formiddag. Målet var å bli enige om den nye modellen som skal legges fram i Bedriftsforsamlingen neste uke.

– Vi er enige om ikke å uttale oss om forhandlingsresultatet, sier Stig Lægreid i Nito.

Enige om taushet

Han sier at alle de involverte Fagforeningene godtok dette.

Lægreid letter såpass på sløret som å si: – Vi er alle fornøyde med tingenes tilstand. Vi har fått komme med våre innspill og prosessen er kommet videre, sier han til TU.no.

Les også: Mener seg mistolket av StatoilHydro

Spare folk

Striden dreier seg såkalte synergieffekter av Hydro og Statoil. StatoilHydro ønsker å opprette arbeidspooler med egne spesialister som reiser offshore for å løse vedlikeholds- og reparasjonsjobber. De ansatte er skeptiske og mener det kan gå på sikkerheten løs. Imidlertid har ledelsen i StatoilHydro informert både i form av pressemelding og i allmøter om at «fagforeningene IndustriEnergi, Nito og Tekna er positive til forslaget».

Det førte til rabalder i forkant av dagens SU-møte, som først ble avsluttet seint torsdag kveld. Nå skal informasjonen holdes internt i StatoilHydro.

Med rundt 30.000 ansatte kan det bli en prøvelse.

"Ildkule"

Ingrid Di Valerio i Tekna sa tidligere i dag til TU. no:

– Dette er en betent sak. Prosessen er utfordrende nok uten slike ildkuler (StatoilHydros pressemelding, red. anm.) i tillegg. Det er ikke nødvendigvis gjort med viten og vilje, men er uansett et dårlig håndverk, sier hun.

Les mer om: