OLJE OG GASS

LO åpner for å utsette oljeutredning i nord

LO-leder Roar Flåthen mener en utsetting av konsekvensutredningen vil kunne være en redningsplanke for den rødgrønne regjeringen.
LO-leder Roar Flåthen mener en utsetting av konsekvensutredningen vil kunne være en redningsplanke for den rødgrønne regjeringen. Bilde: CAMILLA AADLAND
1. feb. 2011 - 08:10

Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet er motstandere av konsekvensutredning fordi partiene frykter det er første steget i en prosess med å åpne for oljeboring.

Redningsplanke

SV har foreslått å hente inn mer informasjon i saken, og LO-leder Roar Flåthen mener det kan være et steg i riktig retning, skriver Aftenposten.

– Kunnskapsinnhenting kan være en redningsplanke for regjeringen. Men da må informasjonen som blir hentet inn være relevant kunnskap for en senere konsekvensutredning. Hvis det er slik kunnskap som blir hentet inn, så må forslaget til SV være positivt, sier Flåthen.

Kompromisset han åpner for omfatter oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja. Ifølge loven må alle områder som skal åpnes for oljevirksomhet, konsekvensutredes.

– En utfordring

LO har tidligere bedt Arbeiderpartiet om å jobbe hardt for å få til en konsekevensutredning.

Flåthen mener at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) nå står i en svært vanskelig situasjon ved at SV stiller ultimatum i Lofoten-Vesterålen-saken. Stoltenberg må derfor enten gi etter for SVs krav eller sprenge det rødgrønne regjeringsprosjektet.

– Det er en utfordring å komme gjennom denne saken slik at det rødgrønne prosjektet kan fortsette, samtidig som kunnskapsinnhentingen kan gå videre, sier Flåthen.

Les også: SV: Trenger ikke mer kunnskap om olje i nord

Klif kritisk til ekspressutbygginger

SV avviser Lofoten-kompromiss som «bare tull»

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.