LNS-ansatt fra Kåfjord omkom ved E6 Kvænangsfjellet

Entreprenøren offentliggjør navnet på den omkomne.

Illustrasjonsbilde fra de pågående anleggsarbeidene på E6 Kvænangsfjellet.
Illustrasjonsbilde fra de pågående anleggsarbeidene på E6 Kvænangsfjellet. Foto: LNS
6. okt. 2022 - 10:52

I samråd med de pårørende deler LNS at det var Torleif «Toffen» Nilsen, fra Birtavarre i Kåfjord kommune, som omkom i en tragisk ulykke ved anleggsarbeid på E6 Kvænangsfjellet på kvelden fredag 30. september.

Det skriver LNS på sin hjemmeside.

– Toffen hadde lang fartstid i LNS og dette går hardt inn på oss alle. Våre tanker går til familien, venner og arbeidskamerater. Det er et sterkt samhold i LNS, vi sørger sammen og vi har hatt tett kontakt med de pårørende i etterkant av ulykken og vil fortsette å ha det i tiden fremover, sier adm. dir. Jonas Tetlie på LNS sin hjemmeside.

Politiet meldte om ulykken 3. oktober. Politiet gjennomfører rutinemessig etterforsking av saken og Arbeidstilsynet er varslet i henhold til prosedyrer. LNS har iverksatt en ekstern gransking som skal gjennomføres av Kiwa.

– Vi bidrar selvsagt med alt vi kan til politietterforskingen og vil også samarbeide tett med Arbeidstilsynet og eksternt granskingsorgan. Det er viktig for oss å få klarhet i hendelsesforløpet og svar på hva som har skjedd. Vi i LNS vil arbeide for at slike ulykker ikke skjer igjen, understreker Tetlie på hjemmesiden.

Ved anlegget er det nå fokus på trygg oppstart etter driftsstans gjennom helgen. De ansatte ved anlegget har blitt i varetatt av både kriseteamet i Nordreisa kommune, prest fra Kvænangen kommune og LNS sin egen krisestab.

Et godstog sporet av og krasjet ved Arna stasjon 22. mars. Det førte til store skader på tog og infrastruktur. Strekningen er nå åpnet igjen.
Les også

Bane Nor vurderer kjempekrav mot Onrail etter avsporing

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.