INDUSTRI

Lite vann stopper kystvaktbåt

BOM STOPP: Vannstanden i Donau er så lav at Kystvaktens nye skip KV Barentshav ikke kan forlate den rumenske byen Severin i Romania og taues til Svartehavet og sjøveien til Norge.
BOM STOPP: Vannstanden i Donau er så lav at Kystvaktens nye skip KV Barentshav ikke kan forlate den rumenske byen Severin i Romania og taues til Svartehavet og sjøveien til Norge. Bilde: Myklebust Verft


Skroget til Kystvaktens nye skip KV Barentshav er bygget i den rumenske byen Severin i Romania ved Donaus bredder, og ble «sjøsatt» 12. august.

Men en tørr høst har ført til at skroget er blitt liggende der, skriver bt.no.

Langt til havet

Dermed er det vanskelig å få skipet ut i Svartehavet og sjøreisen til Norge.

Fartøyet skulle vært slept til Myklebust Verft AS på Sunnmøre for ferdigstillelse, men er nå to til tre måneder forsinket.

Kritiske steder

Prosjektleder ved Myklebust Verft AS, Roger Hauge, sier til nettstedet NA24 at det er 4- 5 kritiske punkter langs ferden der man må vente på at elva stiger i hvert fall en meter.

Hvis det ikke skjer noe i løpet av et par uker risikerer skroget å overvintre ved Donau.

Taper penger

– Det vil være en svært uheldig situasjon. Vi har allerede begynt å tape penger på prosjektet. I dagens finansmarked merkes slikt, sier prosjektleder Roger Hauge ved Myklebust Verft AS.