KARRIERE

Lite opptatt av lønn

Mer penger i kassa er ikke det viktigste når vi bytter jobb, konstaterer en undersøkelse fra Elan IT.
Mer penger i kassa er ikke det viktigste når vi bytter jobb, konstaterer en undersøkelse fra Elan IT. Bilde: Scanpix
Stein Jarle Olsen
29. apr. 2010 - 13:37

En spørreundersøkelse gjennomført av IT-bemanningsbyrået Elan IT og YouGov konstaterer at lønn langt fra er den viktigste motivasjonsfaktoren når folk bytter jobb.

Kun seks prosent av de 1005 respondentene svarer at lønn var den vitkigste årsaken til at de skiftet jobb sist.

Trivsel viktig

Faglige utfordringer og trivsel ser ut til å være de to viktigste enkeltfaktorene når vi skifter jobb. Kun ni prosent oppgir at jobbsikkerhet er et viktig argument for å bytte jobb.

– Mange bransjer melder om forventet bemanningsvekst i andre kvartal. Samtidig rapporterer svært få at lønn er viktigste faktor ved et jobbskifte. For arbeidsgivere betyr det at kunnskap om og bevissthet rundt hva som motiverer de ansatte er alfa omega for å vinne kampen om de gode hodene når markedet snur, sier Gudrun Jebsen, norgessjef i Elan IT.

Jebsen mener det faktum at fokuset er på vei bort fra lønn tyder på at arbeidsgiverne er blitt flinkere til å tilby sine ansatte helhetlige pakker der lønn kun er en del av det som tilbys.

Belønnet for lojalitet

De som er trofaste i jobben sin, ser ut til å ha høyere lønn enn andre. Andelen høytlønnede i undersøkelsen er nemlig noe større blant dem som ikke har skiftet jobb de siste fem årene enn blant dem som har skiftet jobb.

De fleste forventer imidlertid fortsatt en viss lønnsøkning når de skifter jobb. 32 prosent svarer at de ikke ville forventet lønnsøkning, mens 23 prosent forventer mellom 30 og 60000 kroner i lønnsøkning dersom de skulle skiftet jobb i dag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.